Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träning igen

Idag börjar A-truppen att träna igen. Eftersom Behrn Arenas gröna plastvidder för närvarande restaureras så har truppen flyttat sin geografiska tyngdpunkt till Rosta Gärde, där Karlslund Arena bjuder på förhoppningsvis snö – och isfria träningsförhållanden.

Återstarten sker förhållandevis mjukt med ett pass i eftermiddag mellan kl. 14.00 och 16:00. Enligt det träningsschema som lagts ut på ÖSKs hemsida är det sedan hårdkörning som gäller med både för- och eftermiddagspass mån-, tis-, tors- och fredagar. Träningstiderna blir 11:00 – 13:00  samt 14:00 – 16:00, vilket väl innebär att utfordringen sker i klubbens regi. Det är väl knappt att spelarna hinner hämta andan och få ner maten efter förmiddagspasset innan det är dags för eftermiddagens prövningar.  Förhoppningsvis klarar truppens yngre nykomlingar av det för dem säkert väldigt hårda träningsupplägget utan några förslitningsskador. Intressant i träningsprogrammet är att träningsmatcher eventuellt kan komma att spelas den 14 och/eller 16 december.

NA:s Lasse Wirström har skrivit några rader i papperstidningen om omstarten. Det blir en delvis ny trupp som kör igång. Efter det att ÖSK kunnat hålla sin trupp relativt stabil under några år så försvinner en hel del av de ansikten man vant sig vid att se. Tråkigt att till exempel trogna ÖSKare som Patrik Anttonen och Peter Westman inte är med på planen. Dessutom saknas av diverse anledningar Paulinho Guara, Roni Porokara och Bertin Zé. Istället blir det tre nya ansikten tillhörande en yngre generation som får vara med och fylla upp luckorna. Det rör sig då om nyförvärven William Atashkadeh, Kalle Holmberg och Emil Berger. Beträffande Magnus Kihlberg och Eric Bassombeng skriver NA, att ÖSK vill förlänga och att man räknar med att komma till något slags beslut inom de närmaste veckorna.

Utöver spelarna i den nuvarande truppen kommer ytterligare några att få en möjlighet att visa upp sig. Det rör i första hand de två BK Forward-spelarna Ahmed Yasin och Josef Ibrahim. Tidningen nämner även Skiljebos 21-årige mittback Robert Medvegy, som imponerade under testmatchen. Slutligen lär väl en del av de egna talangerna från div 2-laget ÖSK Ungdom få en möjlighet att visa upp sig.

AlvbågebloggenDå är vi igång.
NA: Känns som en nystart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.