Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hammar lämnar Gefle

101124.
Gefle Dagblad: Updraget slutfört – Hammar lämnar GIF
Gefle Dagblad: GIF spar in när Hammar slutar

101123.
Urban Hammar lämnar Gefle IF, skriver föreningen på sin hemsida. Han kommer i december månad att börja ett jobb på svenska fotbollförbundet som riksinstruktör med ansvar för den högre tränarutbildningen i Sverige. (Det verkar ju att vara ett riktigt toppjobb jämfört med att försöka träna och coacha Gefle tillsammans med Pelle Olsson. Därmed inget ont sagt om Pelle).

Till hemsidan säger Urban:
– Jag väljer att inte utnyttja det tredje året i mitt kontrakt med Gefle IF. Det långa pendlingsavståndet mellan min hemstad Örebro och Gävle har bidragit till mitt beslut.

Eftersom Urban enligt NA kommer att bo kvar i Örebro så blir dock en hel del pendlingar även i fortsättningen. Från Örebro till Gefle är det 23,5 mil och till Solna knappt 20. Så någon större skillnad lär det inte bli. Men han kan kanske jobba hemma i större utsträckning i det nya jobbet.

Intressant är att Urbans nya kontrakt är på 1+1 år så han lär vara tillgänglig om utifall att Sixten lämnar nästa år – vilket han väl lär göra.

Gefle IF: Urban Hammar lämnar Gefle IF
NA: Urban Hammar lämnar Gefle
Svenska Fotbollförbundet: Urban Hammar åter som Riksinstruktör

1 kommentar – kommentera

Johan Nyström

Jag tror Urban Hammar är mannen som kan leda ÖSK till SM-guld om Sixten lägger av!! Han har blicken för spelet och all kompetens och han bör få chansen !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.