Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Haginge söker ny arbetsgivare

101110. ÖSK (nog) intresserade.
I dagens papperstidning får Lennart Sjögren frågan, om det är aktuellt att ”ta hem” Patrik Haginge, nu när hans namne Anttonen lämnar för grönare fotbollsplaner någon annanstans. Lennart avger som vanligt ett till intet förpliktigande standardsvar på frågan, men sträcker sig i alla fall så långt som till att konstatera, att Patrik är en användbar allroundspelare. Hans kontrakt med Djurgården gör dock att ett eventuellt ”hemplock”  är svårt att genomföra.

Det får man väl tyda som att det finns ett rätt stort intresse hos ÖSK att knyta Patrik till sig, men att man inte är beredd att köpa loss honom från Djurgården.

Jag är tveksam till om stockholmarna kan sälja honom någon annanstans efter att i princip ha haft honom i eller i närheten av frysboxen hela denna säsong. DIF får väl ta sig en funderare på vad som är den bästa lösningen för deras del: att låta honom gå vederlagsfritt eller att fortsätta ha honom på lönelistan utifall att han trots allt skulle behövas. I Djurgårdens två sista matcher denna säsong satt han på bänken, så helt djupfryst verkar inte förhållandet trots allt att vara. Under året förekom han i spel 12 gånger för Djurgården, varav nio gånger från avspark.

101029.
ÖSKs tidigare publikfavorit Patrik Haginge har väl aldrig riktigt funnit sig tillrätta i Djurgården. Eller så är det kanske tvärtom – Djurgårdens tränare har inte förstått att utnyttja Patriks talanger på rätt sätt. Hur som helst med det – från tid till annan och nu senast i somras har det surrats det om att Patrik kan vara på väg någon annanstans.

Nu dyker surret upp igen i form av en artikel hos Fotbollskanalen: Dif-backen på väg bort: ”Ingår inte i framtidsplanerna”. Problemet för Patrik (och även för Djurgården) är att han har ytterligare ett år kvar på sitt kontrakt och att Djurgården inte verkar att vara så pigga på att bara låta honom gå.

Det skall för övrigt bli intressant att se om han återkommer i Djurgårdsdressen i Stockholmsderbyt mot AIK på söndag. DIF har då både Ceesay och Ekong avstängda, vilket borde öppna för Patrik.

2 kommentarer – kommentera

Mackan

Hade gärna sett Haginge i ÖSK igen. Funkar ju bra som högerback, mittback och mittfältare och tycker han, oavsett om han inte lyckats 100% i DIF, så tycker jag det är en mycket bra spelare. :)

Ficedula hypoleuca

Jag instämmer helt och hållet. Innan han blev värvad till Djurgården var han en av allsvenskans bästa högerbackar. Uttagen av DN i veckans lag ett antal gånger. Men att Djurgården kan förstöra talang är ingen direkt nyhet.

Jag tror att ÖSK nog är rätt sugna på att få tillbaka honom. Men det kan de ju inte säga för då blir han dyrare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.