Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Truppen krymper

NA skriver på onsdagskvällen, att det inte blir någon fortsättning för Bertin Zé hos ÖSK. Något kryptiskt anger tidningen både, att Berra inte kunnat erbjudas något nytt kontrakt, men också att han erbjudits ett kontrakt, som han tackat nej till. Förmodligen är det så, att han erbjudits ett kontrakt, men eftersom klubben inte kunnat ställa mer speltid i utsikt än vad han fått i år, så ville Berra inte förlänga. Vilket man kan förstå. I år har han bara varit på plan vid fem tillfällen, varav en gång från start (Åtvidaberg borta). Totalt blev det bara 227 fotbollsminuter, vilket inte räcker  till för att hålla en fotbollskarriär vid liv.

Det tomrum som Berra lämnar efter sig måste dock ÖSK på något sätt fylla. Att han fått spela så lite i år beror ju på att han inte kan konkurrera ut vare sig Magnus Wikström eller Michael Almebäck som förstaval, samt att dessa två har kunnat hålla sig på det hela taget skadefria under säsongen. På något sätt måste det dock finnas en vettig uppbackning för mittbackarna. Boris Lumbana har testats på positionen vid några tillfällen, men han lär väl knappast ha den rutin som krävs för att hoppa in om någon av duon Wikström/Almebäck skulle drabbas av någon skada av längre varaktighet. Det är inte utan att tankarna går till Patrik Haginge, som Djurgården klart har deklarerat som överflödig. Patrik har dock ett år kvar på sitt kontrakt med stockholmarna och jag tvivlar på att ÖSK vill eller ens anser sig ha råd att köpa loss honom. En av fördelarna med och för Patrik skulle ju vara, att han är användbar på flera olika positioner och inte på samma sätt behöver riskera, att hamna i samma hopplösa situation som Berra gjorde.

Dessutom skriver tidningen, att irländaren Anthony Floods tid i truppen har nått sitt slut. Han lär lämna Örebro redan i morgon. Flood kom till användning vid tre olika tillfällen som inhoppare. Men totalt blev det inte mer än en dryg halvleks speltid för hans del. Dessutom har han varit skadad en hel del. Ingen mer än möjligen Flood lär sörja över att det inte blev någon förlängning och det är väl troligt, att inte ens han sörjer speciellt mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.