Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Karlslundscupen

101031 em. Till final men inte längre.
Det räckte inte riktigt ända fram för ÖSKs 13-åringar då finalen i Karlslundscupen avgjordes på söndagseftermiddagen. Ett kombinationslag från Västerås IK och IK Franke besegrade ÖSKarna med 2-1, vilket med tanke på spelfördelningen inte kändes helt orättvist. Det var dock ÖSK, som tog ledningen i den första halvleken efter ett snyggt långskott från Micke Loön. Västmanlänningarna som var fysiskt, men inte tekniskt överlägsna örebroarna, lyckades dock pressa in två mål i andra halvlek. I ÖSK-lägret verkade man dock inte alltför bedrövade över att det inte blev en förstaplats. Med halva den ordinarie förstauppställningen borta på grund av bandyspel i Vänersborg etc. visade man i stället, att laget förfogar över en bänk som heter duga.

101031 fm. ÖSK till final.
ÖSKs 13-åringar tog sig till final i Karlslundscupen genom att besegra solnalaget AIK. Matchen slutade 3-2 till ÖSK efter det att man varit tvugna att tillgripa straffsparksläggning för att skilja lagen åt. Efter en mållös första halvlek tog ÖSK ledningen i andra genom Markus Nydahl. AIK pressade rätt hårt och lyckades till slut få in en kvitteringsboll men inte mer, även om det var nära några gånger. I den särskiljande straffsparksläggningen satte Johan Sjögren och Adam Johansson sina straffar. ÖSKs målvakt Kalle Westdahl tog en och avgörandet stod AIKarna själva för genom att sätta sin tredje och sista i ribbkrysset.

Cupen avslutas kl. 15:00 med  ÖSK i final mot Västerås IK, som besegrade IFK Norrköping med 2-0 i den andra semifinalen.

101030 em.
ÖSK är i A-final efter att man vunnit även sin sista match i gruppspelet. Den här gången med beskedliga 2-1 mot Skene. Sällskap i finalslutspelsgruppen får man av IFK Norrköping (bästa tvåan efter 10-0 mot Degerfors), Västerås IK och AIK.

I semifinalen som spelas söndag kl. 10:00 på Karlslund Arena möter ÖSKarna AIK, medan hemmalaget Karlslunds IF får bege sig till Ekängs IP för att i D-slutspelet möte ett hopplockat lag från Rynninge, Forward och Adolfsberg

101030 fm.
Förmiddagsmatchen mot IFK Norrköping slutade med ÖSK-seger med siffrorna 3-0. Ett slutresultat som var smickrande för de för dagen röda örebroarna. Östgötarna hade trots allt några bollar som med minsta lilla tur skulle ha passerat ÖSKs mållinje. I den andra gruppmatchen besegrade Skene IF Degerfors med 2-0.

101029.
ÖSKs P97-or deltar under helgen i Karlslunds inbjudningsturnering för 13-åringar. Gruppspelet började igår och ÖSKarna besegrade i sin första match Degerfors IF med 4-0. Idag på förmiddagen väntar förmodligen tuffare motstånd då laget ställs mot IFK Norrköping. Östgötarna besegrade igår Skene IF med2-0.

I morgon spelas placeringsmatcherna och för att få vara med i A-finalspelet krävs det gruppvinst eller placering som bästa tvåa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.