Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Slutspelat för två ÖSK-profiler

En sparad bild från år 2007 (och Örnsro): Från vänster Sebastian Henriksson, Magnus Samuelsson, Fredrik Jansson och Zebastian Lovén. Den "okände" spelaren i mitten är den provspelande brassen Leandrinho, som dock inte fick något kontrakt.

 

Efter det att Superettan slutspelades igår väljer två före detta ÖSK-profiler att dra sig tillbaka från elitfotbollen. Både Sebastian Henriksson och Fredrik Jansson hade en stor del i det arbete, som tog ÖSK tillbaka till Allsvenskan två år efter tvångsnedflyttningen. Fredrik var mer eller mindre given som mittback under åren i Superettan och allround-spelaren Sebastian bidrog på många sätt både under det andra året i Superettan och de två första åren i allsvenskan. Båda två avslutade igår sina karriärer i sina respektive hemstäder efter att ha varit med om att föra upp Degerfors resp. Brage till Superettan igen.

Dalarnas Tidningar: ”Det är game over nu
Värmlands Folkblad: ”Känns skönt att det har nått sitt slut”
Nya Wermlandstidningen: Sebastian och Micke hyllades
NA: Perfekt avslut för Henriksson

Fredriks karriär i ÖSK började redan 1998 och den avslutades år 2007. Under den tiden hann han med att spela 135 tävlingsmatcher för sportklubben fördelade på 77 allsvenska, 44 i Superettan och 14 i svenska cupen.

Sebastian kom till ÖSK inför säsongen 2006 och spelade för klubben under tre år. Under den tiden representerade han laget vid 42 tillfällen i Allsvenskan, 29 gånger i Superettan och vid 5 tillfällen i Svenska Cupen.

(Statistikuppgifterna från Sportklubben.net)

Perfek avslut för Henriksson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.