Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rätt avslaget på testmatchen

Kvällens testmatch blev väl ungefär som testmatcher av den här typen brukar bli – många byten och inte alltid så värst strukturerat spel.

Mårtensson intressant men inte Persson.
De två provspelarna fick en halvlek var. Marcus Mårtensson från Kalmar spelade centralt i första halvlek mellan Marcus Astvald och Paulinho. Han klarade sig faktiskt efter omständigheterna rätt bra – det är definitivt ingen Kim Olsen-typ utan en rörlig anfallare som verkar att ha bra blick för spelet och som levererade några fina direktskarvar/instick. Helt klart på vänskaplig fot med bollen. Danny Persson från Umeå som kom in i andra var på många sätt hans raka motsats. Inte så stor (som jag trodde), men orörlig och inte dynamisk nog i sitt rörelsemönster. Man kan förstå att han kan göra en hel del mål i div 1, men frågan är om inte gränsen för hans genomslagskraft går ungefär på den nivån. Med talanglaget provspelade Miralem Malic från Arboga Södra, som vann skytteligan i div 4 Västmanland i år med 19 mål. Malic var också med i uppvisningsmatchen med ett antal yngre inbjudna spelare förra hösten. Ikväll fick han dock inte så mycket gjort vare sig på höger- eller vänsterkanten.

Många byten i backlinjen.
Mest uppseendeväckande i matchen var kanske att försvarsspelarna i A-truppens lag avverkades med en skrämmande hastighet. Laget började med en backlinje bestående av från höger Tommy Wirtanen, Boris Lumbana, Magnus Wikström och Per Johansson. När Tommy Wirtanen gick av efter vad som såg ut som en muskelskada i låret ryckte Boris ut på kanten och Fredrik Nordback bytte av Boris som mittback. Därefter förvann Wikström av okänd anledning – Boris fick gå in igen och Marcus Astvald blev högerback. När sedan Nordback gick av fick Denis Abdulahi bli mittback tillsammans med Boris.

Nordin bäst.
För den bästa prestationen i A-truppens lag svarade Nordin Gerzic som verkar ha bevarat sin höstform på ett bra sätt. Jag tyckte även att Astrit Ajdarevic skötte sig bra – han var delaktig i spelet, ville hela tiden ha boll, visade prov på sin goda bollbehandling och levererade sedan oftast till rätt adress. Men det fattas fortfarande en hel del rörlighet för att skall kunna dominera i allsvenskan. I talanglaget utmärkte sig framför allt de två mittfältarna Viktor Lindqvist och Adam Eriksson samt lagkapten Daniel Björnkvist.

Målen föll på följande sätt (om jag kommer ihåg rätt).

1-0 Marcus Mårtensson i första halvlek efter en lätt kalabalikartad situation framför Simon Nurme. Mårtensson slängde sig fram och fick in bollen. Det verkade som om han dessutom fick känna på Behrns inte alltför förlåtande plastunderlag.

2-0. Eric Bassombeng (som var pigg då han kom in i andra halvlek) levererade ett instick centralt till Paulinho, som vände bort Nurme i målet.

3-0 Nordin Gerzic gjorde en raid på egen hand genom ett talangförsvar som nog var rätt trött vid det laget.

4-0 Paulinho spelar fram Eric Bassombeng sekunderna före matchens slut. Försvararna tyckte det var offside och en ropad kommentar från det vita lagets planhalva ”Bra gjort linjeman” gav väl en antydan att han mycket väl kan ha varit det också.

Resultatet av matchen blir nog att Persson kan man skicka hem till Umeå med oförrättat ärende, Mårtensson kan få fortsätta ett tag till. Oroväckande många föll bort ur backlinjen. Wirtanens lårproblem verkar inte blir bra. Oklart varför Wikström och Nordback gick av – kanske var det meningen att de inte skulle spela mer. Flood och Belle var ineffektiva i talanglaget – speciellt Flood. Belle kan ställa till med en hel del men verkar inte ha förmågan att avleverera bollen på ett konstruktivt sätt. Han kör i de flesta fall tills han blir av med den och då spelar det ingen roll hur många spelare han dribblat bort dessförinnan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.