Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Väst slog Öst i P15:s slutspel

Igår spelades den första omgången av A-slutspelet för de två regionala femtonårsserierna. Lite överraskande visade det sig att lagen från den västra serien stod som segrare i båda matcherna. Tidigare har man ju trott att de spelstarkare lagen höll till i den östra serien. I Karlstad besegrade Carlstad United IFK Norrköping med 3-1 och på Behrn Arena slog ÖSKs lag linköpingslaget BK Derby med 4-3.

Matchen på Behrn Arena verkar ha varit en spännande historia med ÖSK i ledningen under större delen av matchen. ÖSK tog ledningen efter en kvart genom Tarik Benca, Derby kvitterade en minut senare – ett resultat som stod sig halvleken ut. I början av andra halvleken kunde ÖSK gå till en 3-1 ledning genom mål av Lukman Murad och Oscar Fardelin. Östgötarna reducerade och kvitterade men med cirka kvarten kvar kunde Simon Glännestrand göra ÖSKs segermål. ÖSKarna stod sedan emot derbyiternas slutforcering även om det kostade en varning på målvakten Jonathan Herbst i slutminuterna.

För ÖSKarna återstår nu av säsongen en bortamatch mot IFK Norrköping den 16 oktober och en hemma mot Carlstad United den 26:e.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.