Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust i pojkallsvenskan

Inte alltför glada miner efter förlusten mot Carlstad United. Från vänster: Energiknippet Filip Albertsson, mittbacken Lukas Carlén, målskytten Stefan Hannasson och den mångsidige Erik Sundelius.

Det blev ingen vinst för ÖSKs lag i pojkallsvenskan då Carlstads United besökte Ekängs IP. De flesta spelarna i det svartvita laget verkade ha vaknat på fel sida – om de vaknat överhuvud taget. Värmlänningarna fick alldeles för snabbt en tremålsledning  (målen föll i den 17, 21 och 22 minuterna). En smula tur hade de visserligen i samband med några av målen, men ändå. ÖSKarna var inte med i matchen mot de välspelande och aggressiva värmlänningarna.

Efter det tredje baklängesmålet bytte ÖSKs lagledning in sina tre ersättare och gjorde dessutom några omdisponeringar i laget. Förändringarna stabiliserade situationen och resten av matchen vann faktiskt ÖSK med 1-0. Men det hjälpte ju föga eftersom CU redan hunnit med att göra tre. Målgörare för ÖSK var Stefan Hannasson i den 72 minuten. Efter reduceringsmålet ökade ÖSK intensiteten ytterligare, men kom egentligen ingen vart mot CUs försvarslinjer. ÖSKs press öppnade för värmländska motattacker, men några säkra räddningar av Jonathan Thuresson i ÖSK-målet såg till att förlustsiffrorna inte drog iväg ytterligare.

Plusbetyg i eländet skall i första hand gå till de tre inhopparna. Lukas Carlén gjorde riktigt bra ifrån sig som mittback, Filip Albertsson tillförde som vanligt en hel del energi till mittfältet och mångsidige Erik Sundelius tog sitt ansvar som först defensiv mittfältare och sedan vänsterback.

Förlusten innebär att Carlstad United vid vinst i sina två hängmatcher går upp på samma poäng som ÖSK och förbi tack vare en bättre målskillnad. Serietabellens andralag Degerfors IF förlorade överraskande sin match i Mellerud och ligger därför fortfarande tre poäng efter med en match mer spelad än ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.