Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Knapp seger för 95-orna

Duktig ÖSK-trio i FBK-matchen. Andreas Nydahl drog upp det anfall som gav segermålet. Oscar Fardelin var i princip omöjlig att passera i det centrala försvaret och Lukman Murad såg ännu en gång till att matchen slutade med ÖSK-vinst.

ÖSKs 15-åringar fick jobba hårt innan segern i lördagens match mot FBK Karlstad blev ett faktum. Värmlänningarna visade sig vara betydligt bättre än vad deras placering näst sist i tabellen indikerade. Under hela första halvlek och en bra bit in i den andra var det chansfattigt och jämt med ett visst övertag för gästerna, som hade bättre struktur i sitt spel. Speciellt många farligheter framför den säkre Jonathan Herbst i ÖSK-målet skapade de dock inte. ÖSKs backlinje med lagkaptenen Oscar Fardelin var brytsäker även om uppspelen oftast lämnade en del övrigt att önska. Undantag dock för vänsterbacken Andreas Nydahls andra halvlek, då han skapade en hel del offensiva farligheter längs vänsterkanten.

Med ca. 20 minuter kvar av matchen insåg hemmaspelarna still sist situationens ”allvar” och började rada upp målchanser framför FBK-målet. En duktig målvakt och några lyckosamma sista-minuten brytningar gjorde dock att matchen ändå verkade att gå mot ett mållöst och oavgjort slutresultat. Med några minuter kvar lyckades dock duon Andreas Nydahl (uppspel) och Lukman Murad (målskott) att spräcka den förargliga nollan och säkrade därigenom ytterligare en  trepoängare för serieledarna. Med två matcher kvar att spela behöver laget nu bara en poäng till för att vara helt säkra på seriesegern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.