Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 26. augusti

Det är två dagar kvar till Helsingborgsmatchen och därför tränar man inte idag i A-truppen.

ÖSK Söder fortsätter sin kamp för att undvika nedflyttning. Efter vårsäsongen såg det minst sagt dystert ut, men hösten har inneburit en uppryckning både spel- och truppmässigt. Förra veckans vinst över serieledarna från  Sköllersta var meriterande och visar att det lag man då kunde ställa upp med håller god div 4-klass. I kväll är det bortamatch mot Laxå, vilket inte brukar vara några lätta matcher.

ÖSK Söder är seriens sämsta bortalag med sju förluster och bara en vinst. Vinsten kom i den senaste bortamatchen mot Karlslunds FF. Förhoppningsvis var det början på en ny trend. Matchen spelas på Ramundervallen och börjar kl. 18:30.

Resultat: Söder nådde årets näst bästa resultat på bortaplan när laget spelade 3-3 mot Laxå. Men den karamallen smakade nog ändå rätt surt eftersom laget hade en 3-0 ledning i början av andra halvlek innan Laxå gjorde sina tre. Söders två första mål gjorde av Oscar Sundén som gjorde sin första match för laget. Det tredje målet gjordes av Per Nordenberg.

Med hjälp av den intjänade poängen gick laget förbi Latorp och lade beslag på kvalplatsen tack vare en två mål bättre målskillnad. Troligen åker man dock ner på nedflyttningsplats igen innan omgången är slut eftersom Latorp i denna omgång kommer att möta jumbolaget Glanshammar som inte bör ha så mycket att hämta mot Latorp.


I distriktets P15-serie möter ÖSKs pojkar Karlslunds IF. ÖSKarna leder serien, om än bara nominellt. Karlslund har så här långt lyckats mindre bra. ÖSK verkar att komma till spel med ett rätt starkt lag – speciellt anfallsmässigt. Matchen spelas på Ekäng med avspark kl. 20:15. Bloggen tror på hemmavinst.

Resultat: Karlslund kom med vad som såg ut som deras bästa lag och vann matchen rättvist mot ÖSKs något mer ihåliga lag. Gästerna tog ledningen med 1-0 innan Tarik Benca och Lars Roth såg till att ÖSK tog över ledningen. Karlslund kom dock igen och gick upp till 3-2. Det sista KIF-målet kom under matchens slutskede då ÖSK tryckte på för att få in en kvittering. ÖSKs lagledning verkade trots resultat rätt nöjda med tanke på det starka lag som Karlslund kom till spel med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.