Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

PAL: Femetta mot Heimer

Målskyttarna mot IF Heimer: Kalle Jansson, David Johansson, Simon Ornstein, Lukman Murad och Stefan Hannasson.

ÖSKs pojkallsvenska lag hade inga större problem med att skicka hem Heimer till Lidköping med oförrättat ärende. Så när som under några minuter i första halvlek var ÖSKarna hela tiden i ledningen och gästernas anfallsförsök var få till antalet och trubbiga till utförandet. Redan efter några minuters spel tog ÖSK ledningen genom Stefan Hannasson, som fick bollen vid bortre efter ett inlägg från kanten. Tvåan kom på en likartad situation efter ett fint anfall. Lukman Murad spelar ut bollen till Simon Ornstein (för dagen högerytter) på kanten. Simons inlägg når David Johansson i bortre delen av straffområdet och David har inga problem med att få bollen i nät. Däremellan hade dock Heimer gjort sitt mål – ett resultat av en stark medvind, en studsande boll och ett missförstånd mellan målvakt och mittbackar.

Kalle Jansson gjorde sedan 3-1 efter ett upplopp längs vänsterkanten. Heimers försvarare halkade till i precis fel ögonblick vilket gjorde att Kalle kunde runda honom och gå på mål. Där satte han den högt vid första stolpen medan målvakten försökte fånga den boll som aldrig kom efter marken.  Lukman Murad gjorde precis innan halvtidsvilan 4-1 efter att ha rundat målvakten och satt bollen ur snäv vinkel.

I andra halvlek hade ÖSK medvind och ett konstant spelövertag, men mer än ett mål till blev det inte. Lukman Murad spelade bollen snett inåt bakåt till Simon Ornstein, som väl inte får en hundraprocentig träff, men tillräckligt bra ändå för att det skall bli mål. Därefter blev det lite väl mycket solokörning för att Björn Juhlin skall vara riktigt nöjd.

ÖSK  hade ett mycket starkt mittbackspar i David Åberg och Jesper Welin, David Johansson jobbade som vanligt hårt på mittfältet och slog dessutom ett knippe öppnande passningar. I anfallet märktes Lukman Murad inte bara för ett mål och en assist utan även för några chanser som inte blev mål även om några av dem nog borde ha blivit det. Å andra sidan skapar Lukman de mesta situationerna på egen hand. Simon Ornstein i den för honom ovana rollen som högerytter bokfördes för ett mål och assist vid de första två målen, vilken var ett gott dagsverke.

Nästa vecka spelar laget vad som väl får sägas vara seriefinal mot Carlstad United.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.