Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Jiloan om Malmöflytten

100815 Blohm om samarbetsklimatet.

NA: ÖSK:s attityd avgör samarbete med Forward

100811.

Gratistidningen Örebroaren som kom idag har en artikel om samarbetsklimatet mellan ÖSK och Forward. Nu är klimatet bra säger både Lennart Sjögren och Torsten Medin.

En intressant detalj beträffande rekryteringen av Jiloan Hamad till Malmö FF och Jiloans klagomål över att han inte blev kontaktad av ÖSK är att det var Forward som förbjöd ÖSK att tala med Jiloan om ett eventuellt klubbyte.
– När det gäller Jiloan Hamad så fick vi inte okey av Forward att ta kontakt med spelaren tidigare än vad vi gjorde. Så det var av respekt mot klubben som vi väntade, säger Lennart Sjögren till tidningen.

När det gäller Jimmy Durmaz så ligger det till på följande sätt:
– När det gäller Jimmy Touma, som han hette då, så gjorde han ett medvetet val och valde Malmö före oss.

Örebroarn: Dialogen med Forward är bra. Lennart Sjögren om grannklubben.

100805.
Svenska Fans malmösektion har intervjuat det två örebroarna Jiloan Hamad och Jimmy Durmaz inför deras tillfälliga besök i hemstaden. Jiloan beskriver av någon anledning en alternativ verklighet, där det råder en rivalitet mellan ÖSK och Forward på grund av att ÖSK inte vill rekrytera några talanger från småklubbarna.

I själva verket var det så på den tiden då Forward hade sitt stora spelartapp, att det bara var Rasmus Östman som inte fick något kontraktsförslag från ÖSK. Att påstå att ÖSK ignorerar lokala talanger är verkligen befängt och helt gripet ur luften. Se bara hur det varit med spelarna från Karlslund. Att Forwardspelarna ändå valde att gå till andra klubbar kan givetvis bero på många olika saker, men bristande intresse från ÖSKs sida var inte en av dem.

Beträffande den s.k. rivaliteten mellan ÖSK och Forward manifesterar den sig enbart i form av ett påtagligt mindervärdighetskomplex från Forwards sida, vilket har omöjliggjort alla ÖSKs förslag till ett utökat samarbete klubbarna emellan. Det fungerar ju bra med Karlslund så man kan ju undra vad som det är som är så speciellt med Forward, att de inte kan eller vill samarbeta.

100804.
Varje gång som Malmö FF kommer till Örebro verkar det som om NA passar på att intervjua någon av de tre fd. Forwardspelare som idag finns i Malmös organisation. (Och då räknar jag inte med Hasse Borg). För Jiloan Hamad och Jimmy Durmaz (tidigare Touma) har det gått riktigt bra och de är med på allvar i diskussionerna om platserna i MFFs startelvor. Dejan Garaca däremot valde nog fel, när han gick till Malmö. För unga målvakter är det ju svårare att etablera sig och han har fått se sin klubb skaffa nytt folk utifrån då det behövts förstärkning på målvaktssidan.

I årets intervju hävdar Jiloan att anledningen till att han valde Malmö före ÖSK var att de kändes mer intresserade. Vilket möjligen skulle kunna vara något av en tillrättalagd version av vad som skedde. Det finns ju några andra teorier om varför det blev som det blev. Enligt en handlade det helt enkelt om pengar – att Malmö var beredd att betala en högre län än vad ÖSK ansåg sig ha råd med. En annan att forwardfotbollens starke man Torsten Medin helst såg att klubbens lovande juniorer inte gick till ÖSK, utan att han såg till att de såldes till andra klubbar. Utöver de tre som gick till MFF försvann dessutom Markus Gustafson till Halmstads BK i ungefär samma veva.

3 kommentarer – kommentera

Sersant

trevlig blogg du har! Läser ofta men detta blir min första kommentar :), tycker Jiloans version låter mycket trolig (troligast). ÖSK brukar ju inte vara så snabba med Forwards talanger :(.

Dejan – Visst han valde nog fel men ÖSk hade nog inte varit mer rätt, det måste vara svårt att vara ung målvakt då man måste visa dubbelt så mycket för att få chansen på allvar. Sen är han fortfarande väldigt väldigt ung!

Jimmy & Jiloan – ÖSK hade nog haft större chans att få Jimmy ifall inte MFF plockat över Jiloan året innan(?).

Gustafsson – Tycker det var väldigt synd att man inte lyckades få den dåvarande lagkaptenen i Forward. I Halmstad har han ju inte fått chansen alls, i ÖSK hade han antagligen varit 3 alternativ till Berra och Wiken. Dock så har han fått spela några minuter iår så vinden kanske vänt för honom. Gillar honom lite extra av Forwards talangerna då han ju verkligen ville komma till ÖSK så länge de spelade i Allsvenskan.

hemvändarn

En fråga som väcks hos mig är hur samarbetet med Karlslund verkligen fungerar. Det verkar ju nästan som att Norrköping numer ligger närmare till hands än ÖSK. :(

Ficedula hypoleuca

Samarbetet med Karlslund fungerar nog helt och hållet som det är tänkt. Det handlar ju i första hand om en formalisering av hur övergångar mellan klubbarna skall gå till samt om ett erfarenhetsutbyte i organisation- och utbildningsfrågor.

Däremot är ju inte spelarna ”livegna” utan kan givetvis själva bestämma själva, när var och hos vem de skall spela. Eftersom ÖSK Ungdom och Karlslund i år spelar i samma serie har det varit ”lugnt” på övergångssidan.

Det finns ingen i KIF förutom Kalle Holmberg som skulle kunna vara av intresse för ÖSK i deras nuvarande trupp, anser jag. Men han har inte kommit så långt än att han kan aspirera på en plats i ÖSKs A-trupp. Rille lät ju honom till och med sitta på bänken i 89 minuter i derbyt förra veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.