Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Stark match av Frempong

100813. Gefle Dagblad: Nu lever Frempong upp till Hammars lovord

100809.
ÖSKs föredetting James Frempong fick ju inte något nytt kontrakt med ÖSK efter den förra säsongen. Urban Hammar i Gefle plockade därför upp sin före detta talang med förhoppning om att James skadeperiod skulle vara till ända. Så här långt verkar det som om denna förhoppning på det hela taget inte kunnat infrias. James har fått lov att se de flesta matcherna från läktarplats (eller framför TVn). Så här långt har det blivit fem matcher för James del, varav fyra som inbytt och så gårdagens match då han spelade från start.

Att James var spelklar och spelbar verkar ha varit tursamt  för Gefles del. Med en man mindre under 85 minuter klarade laget ändå av att besegra Åtvidaberg i en viktig bottenmatch med 4-2. James gjorde av rapporterna att döma en mycket bra match och var i högsta grad inblandad i segern i egenskap av passningsleverantör vid de första två målen.  Succé för James som utsågs till Gefles bästa spelare, trots att han bara var med på planen i 68 minuter.

Frågan är nu om James kommer att kunna hålla sig frisk och skadefri under resten av säsongen. Kan han det så kan han mycket väl bli den faktor som väger över till Gefles fördel under den allsvenska slutstriden. Men tyvärr så är James skadehistoria från hans tid med talang- och A-trupp hos ÖSK inte så hoppingivande. Trots att han bara har hunnit bli 21 år verkar James redan ha hunnit med lika många skador som en vanlig spelare råkar ut för under hela sin karriär. Från vanliga fotbollsskador som havererade knän och känsliga baksidor till mer exotiska skador som en stortå som hoppade ur led inte en utan två gånger samma sommar.

Gefle Dagblad: Javisst – nu kan du le brett, Frempong

Just James skadehistoria var väl det som i första hand fick ÖSK att avstå från att förlänga kontraktet.

1 kommentar – kommentera

hemvändarn

Kul att se James kvaliteter komma till rätta. Hoppas kroppen håller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.