Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

På jakt efter publiken

Efter vårsäsongens besvikelser på publiksidan så har de allsvenska klubbarna, Svenska Fotbollförbundet och Föreningen Svensk Elitfotboll enats om ett program för att få fler åskådare till sina fotbollsmatcher. Svenska Fotbollförbundet skrev om detta på sin hemsida för ett tag sedan.

Kampanjen för att få tillbaka publiken till arenorna står på fyra ben:

Fullt hus.
Varje förening skall jobba extra hårt för att få utsålt på någon av sina matcher. Lyckas man med det så får föreningen dessutom del av en speciell publikbonus.

Spelkortskunder premieras.
Under september månad kommer Svenska Spel att bjuda sina spelkortskunder på gratis entré. Jag har för mig att man hade något liknande arrangemang förra året. För ÖSKs del kommer alltså gratisbiljetterna att delas ut den 22 september då ÖSK möter Gefle samt den 28 september då Kalmar FF kommer på besök. Det kan ju vara bra med gratisbiljetter på två matcher som inte brukar dra så mycket publik. Givetvis gäller erbjudandet även för bortamatcherna den 12:e mot Djurgården och den 19:e mot Halmstad.

Bjud en vän.
Föreningarna ställer ett antal platser till förfogande till vilka man kan köpa två biljetter för priset av en. ÖSK har så här långt inte sagt så mycket om denna möjlighet, men biljetterna kan faktiskt bokas på en websida hos Everysport. För Elfsborgsmatchen placeras dessa åskådare på sektion K (sittplats på Kubansidan), vilket ju inte är arenans bästa platser. Förhoppningsvis kommer man att använda sig av nya Östra Läktarens sittplatser i fortsättningen, när den inte är full med orienterare.

Lokala aktiviteter.
Dessutom är det upp till föreningarna att ta egna initiativ för att bättra på sina publiksiffror. För ÖSKs del så gör man en del inför Elfsborgsmatchen eftersom det finns 25.000 orienterare i stan som inte har något annat att göra på måndag kväll än att diskutera vägval, spikar och kontrollmissar. Är vädret bra så kan nog några tusen lockas över till Behrn Arena från O-Ringsstaden på Ladugårdsängen.

Mot Malmö FF kommer alla som har matchtröja på sig att få ett reducerat pris för sittplats. Dessutom planerar man att komma med speciella erbjudanden för att locka mer kvinnlig publik till matcherna. Vilka dessa erbjudanden kommer att vara tycks man dock inte räknat ut än verkar det som.

I dagens NA finns det två artiklar om ÖSKs ansträngningar att locka fler åskådare till matcherna.

NA: Tar ÖSK rätt grepp för att öka publiken?
NA: På måndag kan rekordet slås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.