Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust mot Örebro Syrianska

Talangtruppen spelade igår eftermiddag en träningsmatch mot Örebro Syrianska. Matchen slutade 2-1 till syrianerna efter det att gästerna försatt större delen av ÖSKs backlinje ur spelbart skick. Värst drabbades ÖSKs lagkapten Daniel Björnkvist efter att ha blivit brutalt nedsparkad av Syrianskas Razak Ouro Nimini. Daniel fick lämna planen med en kraftigt badagerad vad på det ena benet och med en fotledsbandagering på den andra. Utöver Daniel så tvingades även Niklas Svensson, David Rohlén och Anel Coralic av planen efter alltför hårt spel från motståndarlaget.

ÖSK förstärktes, eller hur man nu skall uttrycka det, av Eric Bassombeng samt några testspelare. Den brasilianske mittbacken Gustavo skulle definitivt kunna tillföra laget en hel del, men frågan är vilka möjligheterna är att ”få loss” honom. Han representerar för närvarande Kungsörs BK. Eric Bassombeng tillförde inte speciellt mycket och verkade inte alltför motiverad. Dessutom hade han stora problem med att ta sig förbi syrianernas duktige vänsterback Gabriel Somi. Med ungefär fem minuter kvar av matchen missade Eric dessutom en straffspark som slogs utan någon större övertygelse. Målvakten räddade ett halvhögt inte tillräckligt hårt skott.

ÖSK tog ledningen efter en knapp timmes spel genom provspelande (Saad?) framspelad av Eric Bassombeng. Syrianska utjämnade efter tre minuter, medan David Rohlén låg skadad på planen. Vinstmålet kom fem minuter senare, när ÖSK-försvaret fick se sig genomspelat med målskottet från nära håll.

Plusvarianterna i ÖSKs lag var inte så många, men Gustaf Källberg skall ha överbetyg för allt sitt slit och sin entusiasm på mittfältet. Kevin Larsson och Albin Ek och för all del även David Rohlén brukar inte figurera så ofta i div 2-laget, men visade alla att de inte behöver skämma bort sig i de här sammanhangen.

På det hela taget en match som man nog hellre skulle vilja ha ospelad.

Laguppställning:
Målvakt: Nils Carlsson
Backar: Daniel Björnqvist (10), Gustavo, Pontus Jakobsson, Niklas Svensson (37)
Mittfält: Viktor Lindqvist (52), Gustav Källberg, Kevin Larsson
Anfall: Eric Bassombeng, Adam Botvidsson (55), Anel Coralic (31)

Ersättare: Claus Pedersen, Saad (55), 27 Brasse (31), 29 Brasse (52), Albin Ek (37) , David Rohlén (13)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.