Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tack, men nej tack

Astrit Ajdarevic fick ett kontrakt med ÖSK, men för övriga provspelare som figurerat under de senaste veckorna så blir beskedet negativt. Trion Denis Abdulahi, Tero Mäntylä och Henri Belle får således söka lyckan på annat håll om de nu inte stannar kvar i sina nuvarande klubbar.
– Som det ser ut nu är det inget som kommer att vara aktuellt under hösten, säger Lennart Sjögren till papperstidningen.

Kommentar: Det som förvånar mest är väl att det inte blev någon fortsättning för Tero Mäntylä. Han verkade ligga rätt bra till med provträning i två omgångar och dessutom var han på plan mot både Gefle IF och IFK Mariehamn och han klarade sig av allt att döma rätt bra. Dessutom känner Lars Mosander till honom bra.

Men det kan ju vara så, att det skett andra saker som att gör han inte längre känns lika intressant. Om Berra förlänger faller behovet av en uppbackning på mittbackspositionen bort och om ÖSK har fått upp spåret på någon annan spelare (Haginge?), så svalnar säkert också intresset för Mäntylä. Eller så bestämde man sig för att han helt enkelt inte har den utvecklingspotential som man vill se i de yngre spelarna man rekryterar.

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.