Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Retur för Näfver

100624. Näfver i Karlslund.
NA skriver, att Kristoffer Näfver spelade med Karlslund i kvällens förlustmatch mot Nyköpings bissar. Egentligen skulle han ha varit med redan förra veckan mot ÖSK, men det gick av någon anledning inte. Enligt tidningen diskuterar Näfver om spel med en annan klubb, varför det inte är säkert att det blir några fler matcher med KIF. Nästa div 2-match för Karlslunds del är först den 27 juli och då bör Kristoffer redan ha gjort klart med en ny klubb. Fönstret stängs ju några dagar senare.

Av allt att döma har Näfver numera amatörstatus. Som proffs kan man inte göra en övergång annat än under övergångsperioderna och han är för gammal för att kunna lånas ut utan övergångsanmälan.  Amatörstatus kan man däremot återfå 30 dagar efter det att man spelade sin senaste match som professionell. Om plats på bänken (men inte på plan) räknas som spel vill jag låta vara osagt. Men det var mot slutet av gästspelet även tunnsått med bänkbesök i Landskrona, så han klarade säkert villkoret för att re-amatöriseras galant.

100610.
Det blev inte ens tre månader för Kristoffer Näfver i Landskrona BoIS. Idag kan man läsa i Helsingborgs Dagblad, att han och klubben kommit överens om att avsluta engagemanget med ögonblicklig verkan.

Lite märkligt är det nog, tycker jag. Förra hösten spelade han i Assyriska och i de matcher som visades på TV, tyckte jag att han gjorde riktigt bra ifrån sig. Positivt i bedrövelsen är kanske, att han nu fått två och en halv månads träning med BoIS och bör vara i form om än inte i matchform. Eventuellt intresserade klubbar kan se att han finns tillgänglig. Sommarfönstret är kort, så det kan nog vara en fördel att bli tillgänglig för provspel/-träning redan nu.

100408 Tre månader för Näfver.
Det lät nästan för bra för att vara sant. Ett kontrakt på två och ett halvt år för Kristoffer Näfver. Det var det också – alltså för bra. Egentligen rör det sig om ett kontrakt på tre månader (till nästa fönsteröppning, antar jag) med en option på en förlängning på två år om tycke skulle uppstå. Ett förlängt testspel skulle man kanske snarast kalla det. Så nu är det upp till Näfver, att i första hand se till att han kommer med i startelvorna och i andra hand att se till att han där får något positivt uträttat.

Kristoffers nya klubb inleder årets seriespel på lördag hemma mot Degerfors IF. Kanske ett gott omen eftersom Degen är en av de få klubbar som han gjort mål på i elitseriesammanhang under åren med ÖSK. Matchen sänds i TV4 med avspark kl. 16:00

Fotbollskanalen.se: Bois nyförvärv Näfver, ”Surprise” och Nielsen har tre månader på sig att fixa nya kontrakt

100331 Näfver räddad av Henke
Enligt Sportbladet är ÖSKs föredetting Kristoffer Näfver nära en övergång till Landskrona BoIS. Enligt tidningen visade han upp sig i en B-lagsmatch mot Kalmar FF och allt tycks ha gått bra. Han säger till tidningen att han hoppas att kontraktet blir klart idag, vilket torde vara en förutsättning för att det skall bli något kontrakt överhuvudtaget. Idag är det nämligen den sista dagen som vinterfönstret är öppet.

Förhoppningsvis faller alla bitar på rätt plats under dagens avslutande förhandlingar så att Kristoffer kan få en snabb omstart i sin fotbollskarriär.

Tillägg: Knappt hade elektronerna hittat ut till WordPress bloggserver förrän NA meddelar att nu är allt klart med Landskrona för Kristoffers del. Han har skrivit på för två och ett halvt år och kommer att spela på någon av ytterplatserna i en 4-3-3 uppställning.

NA: Henke Larsson signar Näfver
Landskrona BoIS: Klart med ny anfallare

Landskronaklubben fortsätter på så sätt vad som är på väg att bli något av en tradition. Näfver är den tredje före detta ÖSK-spelaren i ”modern tid”, som gått dit efter att han av en eller annan anledning inte fortsatt i ÖSK. Tidigare har ju även Gustav Crona och Mirza Jelecak representerat klubben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.