Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kim lämnar

Före (Foto: Kicki Nilsson, NA)

Idag blev ryktet alltså en sanning, det rykte som alla inblandade så envist och med tanke på omständigheterna med rätta förnekat under en längre tid. Kim Olsen har redan gjort sitt sista mål för ÖSK (det gjorde han i cupmatchen mot Norrköping) och kommer i fortsättningen att betjäna Vejle i den danska andraligan. Det är, som det väl redan stått på ett antal ställen, med blandade känslor som jag och många andra tar till oss nyheten. Kim gjorde inte bara många mål (för att vara ÖSK), han verkar också ha varit en perfekt lagspelare och -medlem. Alltid engagerad, alltid hårt jobbande, alltid redo att ge support till sina lagkamrater och alltid generös i sina kontakter med klubbens supportrar.

Men samtidigt hade jag en känsla av att med Kim som central anfallare så hade utvecklingen av viktiga delar av ÖSKs anfallsspel nått vägs ände. Det räcker inte med en 100-procentig inställning och en massa jävlar anamma. Man måste ha bra fötter också och det har inte Kim. Något som han kompenserade med en massa andra goda egenskaper, men som ändå gjorde att ÖSKs anfallsspel ofta blev rätt stereotypt. Det fanns liksom inte så många anfallsmodeller som man kunde köra med Kim centralt.

Att ÖSK sökt ytterligare en central anfallare har stått klart en längre tid, även om försöken inte alltid varit så lyckade. Via Emra och Adriano, vilka båda bara fick stanna en halv säsong över Niang, som inte ens fick något kontrakt, till Paulinho som lånats in för denna säsong. Nu vet vi varför ÖSK var så angelägna att fylla på med en central anfallare, trots att det nog finns behov i truppen som kändes angelägnare. Eftersom Kims flytt inte har kommit som någon överraskning utan är något som klubben aktivt arbetat för att få till stånd, så bör ÖSK ha klart för sig vad man vill göra i stället. Räcker det med Paulinho eller kommer man att försöka hitta ytterligare någon spelare för att fylla det tomrum som Kim lämnar efter sig? Lönemässigt borde det väl finnas en del utrymme för jag skulle inte tro att Kim var särskilt billig i drift med tanke på att kontraktet skrevs efter hans mycket lycksamma debutsäsong.

Efter (Foto från Vejles hemsida)

ÖSK: Kim Olsen klar för danska Vejle
ÖSK: Kim Olsens allsvenska mål för ÖSK 2008 – 2010 (video)
Lasse Wirström (NA): Väntad affär – och en oväntad
Alvbågebloggen: Tack för allt Der Bomber!
NA: Såld
Vejle Boldklub: VB køber Kim Olsen
FotbollDirektAlvbåge: ”Blir bra ändå utan Olsen” (100614)
Samba från Gnällbältet: Kim Olsen och vuvuzelas (100615)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.