Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 3:e juni

I kväll spelas det matcher i distriktets två P15-serier. På Karlslunds Arena möter ÖSK hemmalaget i en match som startar kl 19:15. En något haltande serie leds av ÖSK, medan Karlslund sladdar i botten av tabellen.

Tre duktiga ÖSKare i kvällens match mot Karlslund: Max Lindborg sprang nog mest av alla, Armin Keljalic räddade poängen genom flera kritiska ingripanden och Christian "Krille" Åkerstedt gjorde ÖSKs mål. (Klicka på bilden för bättre upplösning)

Resultat: Karlslund och ÖSK delade på poängen i en mål- och chansfattig 1-1 match på Karlslund Arena. ÖSK är nog det lag som har mest anledning att vara tillfreds med resultatet. Hemmalaget dominerade kraftigt i den första halvlek och var något bättre även i andra trots att ÖSK såg starkare ut ju längre matchen gick. Karlslund tog något tursamt ledningen mitt i den första halvleken efter det att en av ÖSKs mittbackar halkat i precis fel ögonblick. Men rättvist var det med tanke på bollinnehavets fördelning  även om anfallen inte så ofta nådde ända fram till kortlinjen.

I andra halvlek kom ÖSK efter hand mer in i spelet och såg ut att vara det lag som hade bäst ork. Mot slutet av halvleken började faktiskt även de svartvita att få till avslut mot motståndarmålet. Det var vid en sådan attack som Kristoffer Åkerstedt fick bra träff och från en position utanför straffområdet satte han bollen välplacerat högt utom räckhåll för Karlslunds målvakt.

I ÖSK, som bärgade sin poäng genom att vägra ge upp trots ett spelmässigt underläge under stora delar av matchen, gjorde målvakten Armin Keljalic en klart godkänd insats. Det såg lite våghalsigt ut vid några utrusningar, men han lyckades alltid styra undan bollen med någon av sina kroppsdelar och räddade ÖSK-poängen vid några tillfällen. På mittfältet jobbade Max Lindborg hårt med god hjälp av bland annat målskytten Krille Åkerstedt. I anfallet hade Tarik Benca och Benjamin Noorzay den otacksamma uppgiften att få jaga förlupna chansbollar och rensningar från mittfältet. Klart godkända betyg för bolljagandet –  det var nära några gånger att de kom loss.

Trots poängtappet förblir ställningen i serietoppen oförändrad. Tvåan IFK Hallsberg spelade nämligen också de oavgjort. I en målrik match på Transtensvallen spelade de 3-3 mot Adolfsberg.


I den andra P15-serien representeras ÖSK av ett P14-lag som gått upp ett steg för att få spela mot bättre motståndare. Facit så här långt är en vunnen och tre förlorade matcher, vilket tyder på att motståndet kanske har varit i svåraste laget. I kväll möter man mittenlaget Lillån FK på Ekängs IP kl. 19:00

Resultat: Det blev inga poäng för det 14-årslag, som deltar i 15-åringarnas serie. I kvällens match förlorade man mot Lillån med 2-1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.