Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tisdag Idrottsparken, onsdag Björkvallen


100526 (kväll).
Det gick till och med värre än vad trodde att det skulle göra. Hos Förbundet (Örebros) har just resultatet av kvällens match i distriktscupen kommit upp. Latorp vann med 2-1. Varpå man frågar sig: Missade de verkligen tre straffar? Men den stora frågan är inte hur många straffar Latorp missar utan hur det kommer sig att ÖSK skickar ett lag till matchen, som inte var kapabelt att göra mer än ett mål på ett lag som ligger i botten av div 4. Det tycker jag tyder på dålig respekt för motståndare och publik.

En match som denna borde vara årets fotbollshändelse hos det lag som får besök av ÖSK. Latorparna kanske är glada över att gå vidare en omgång i turneringen, men de (och publiken) är säkert mycket besvikna över att inte ha fått spela mot och se de ÖSK-spelare som de kan följa i de allsvenska matcherna och läsa om i tidningen.

Pinsamt, tycker jag. Om det är så att man från ÖSKs sida inte vill satsa på distriktscupen, vilket jag iofs kan förstå, så skall man inte anmäla något lag dit. Annars får man se till att man får fram en speldag som gör det möjligt att komma till spel med ett någorlunda bra lag.

100526.
ÖSK har nu lagt ut truppen för kvällens match på sin hemsida. ÖSK har fått lov att skrapa ordentligt i sina trupper för att få ihop till kvällens lag. Uppenbarligen vill man inte ta alltför mycket från vare sig ÖSK Söder (som spelar i morgon) eller ÖSK Ungdom (som spelar på fredag). Och A-truppens spelare är väl inte användbara efter gårdagens 120-minuters ansträngning. Resultatet blev en trupp med deltagare från gränsen av Kameruns landslag till ÖSKs pojkallsvenska trupp (PAL spelar inte förrän på söndag). Följande trupp har tagits ut:

Från A-truppen
Eric Bassombeng (tränar med ÖSK U)
Gustaf Lundholm (spelar med ÖSK U)

Från Talangtruppen
Johan Bolin
Axel By
Nils Carlson (mv)
Pontus Jakobsson
Haris Karahmet (spelar med PAL)
Gustav Källberg
Kevin Larsson
Viktor Lindqvist
Edvin Möller
Lucas Oskarsson (spelar med PAL)
Claus Pedersen (mv)

Från PAL-truppen
Mirza Basic (anfall)
Stefan Hannasson (mittfält/anfall)
David Johansson (mittfält)

Kan ett lag från den här truppen göra fyra mål mer än Latorp (med tanke på bonusstraffarna, fem av vilka tre räknas)? Jag är inte helt säker på det. Ett fysiskt Latorp på en tung, blöt och svårspelad plan kan bli en rätt besvärlig nöt att knäcka.

100525.
Nu i slutet av maj står cupmatcherna som spön i backen. Knappt har slaget i Idrottsparken avslutats förrän det är dags att börja koncentrera sig på nästa motståndare. I morgon onsdag skall ÖSK möta Latorps IF i Distriktcupen. Med tanke på att i princip alla A-truppens resurser förbrukades i Norrköping lär det bli talangtruppen som får ta sig an resan upp till Kilsbergskanten. Inklusive Simon Leonidsson, som ju också normalt spelar div 2-fotboll och möjligen även Berra.

Normalt skall det väl inte vara några problem att göra vad som krävs (förmodligen 4 mål), men i distriktcupssammanhang brukar nerverna kunna spela in om inte bollarna hittar rätt. Speciellt om motståndarna utnyttjat sina bonusstraffar till fullo. För några år sedan var ÖSK också i Latorp och då gjorde hemmalaget sina bonusmål utan några egentliga besvär på Simon Nurme.

Nu kommer den här matchen inte speciellt bra för talanglaget heller. De skall nämligen spela sin nästa match borta mot Farsta redan på fredag kväll.

Jag såg Latorp spela mot ÖSK Söder i första omgången av årets fyra och sammanfattningsvis kan man väl konstatera, att de inte såg särskilt bra ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.