Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Pojkallsvensk arbetsseger

Efter en del besvär i första halvlek kunde ÖSKs pojkallsvenska lag lägga ytterligare en obesegrad match till handlingarna. Det flyter på bra för laget som nu har bokförts för fem vinster och ett oavgjort resultat. Första halvlek präglades av ett påtagligt för att inte säga på gränsen till totalt spelövertag.  Ändå fick laget lov att gå till halvtidsvila utan några anteckningar i målprotokollet. FBK med en 4-2-3-1 uppställning försvarade sig bra medan ÖSK som spelade 4-3-3 inte verkade hitta den rätta mågörardyrken.

Med en något mera offensiv uppställning i andra halvlek fick ÖSK bättre tryck mot FBK-försvaret. Det första målet kom redan i den andra halvlekens andra minut, då kaptenen och numera mittbacken Lucas Oskarsson nickade in en väl avvägd frispark från Haris Karahmet. Påspädning i målfabrikationen blev det sedan genom Lukman Murad efter bra förspel av Mirza Basic och Julius Jadling. Lukman fick boll i straffområdet, felvänd och med en försvarare i ryggen. En önskeposition för teknikern Lukman, som enkelt vänder upp och sätter bollen utom räckhåll för målvakten. Mirza Basic ser avslutningsvis till att hålla sin 100-procentiga målgörarfacit intakt genom att bryta fram centralt och sätta bollen mellan den övergivne FBK-målvaktens ben.

På det hela taget en trevlig match, där ÖSKarna – även om inte spelet klaffade hundraprocentigt – kunde mala ner motståndet och säkra en 3-0 seger. Bra insatser utöver nämda spelare även av det betongsäkra mittbacksparet Lucas Oskarsson och Joakim Åberg. På mittfältet jobbar David Johansson över stora ytor och Filip Albertsson hittar oftast smarta passningar när han väl släpper bollen. Till vänster fick Benjamin Andersson-Westergård övertag på sin ytterback  och hade en del otur när de möjligheter han skapade inte resulterade i något mål.

Eftersom tvåan Carlstad United i går förlorade mot Heimer utökade ÖSK sin ledning i serien och är nu fyra poäng före tvåan CU.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.