Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Dagens matcher (18 maj)

Med vårallsvenskan högtidsstunder bakom oss blir det nu vardagsfotbollen, som kommer att stå för underhållningen under de närmaste två månaderna. Lyckligtvis finns det många lag i ÖSK-familjen, som alla bidrar med detta utifrån sina förutsättningar.

I Närkesfyran matchas det intensivt för närvarande. I fredags överraskade ÖSK Söder genom att rätt enkelt besegra Karlslunds FF med 4-1. Redan i kväll är det dags att testa om formen hållit sig över helgen. På Sköllervallen skall man nämligen möta fullpoängarna från Sköllersta IF – en svår motståndare som i den senaste omgången tog över serieledningen genom att besegra favoriterna IFK Kumla (som tidigare slagit ÖSK Söder med hela 7-1).

Resultat: ÖSK Söder fick stryk – men bara med 1-0. Ett utifrån omständigheterna riktigt bra resulat, tycker jag.


På Navets IP möter ÖSKs P17-lag Lillån klockan 19:00. I potten ligger en serieledning efter tre omgångar. Båda lagen har vunnit sina två första matcher och har dessutom samma målskillnad (plus 6). Lillån ligger dock före ÖSK i tabellen tack vare fler gjorda mål.

ÖSKs P93/94-grupp är riktigt stor och gruppen förekommer i seriesammanhang på tre olika ställen: Pojkallsvenskan, Örebroförbundets P17-serie  samt dessutom som ÖSK 2 i div 8.

Från vänster: Filip Gustafsson,brytsäker mittback; Mirsad Tahirovic, segerskytt; Denilson Galiano som påpassligt gjorde det första samt Mirza Rakovic med två assist.

Resultat: ÖSKs lag vann matchen med 2-1 och är nu serieledare. Ett resultat som man nog skall vara rätt nöjda med. Lillåns spelare var både större och tyngre och förmodligen även äldre. Det mesta av matchtiden tillbringades på ÖSKs planhalva, men ÖSKarna kämpade bra och försvarade klubbfärgerna med den äran.

Bra prestationer av bland annat målvakten Jonathan Thuresson, mittbacken Filip Gustafsson, den hårt jobbande Kasper Andersson på mittfältet och Mirza Rakovic i anfallet. Samt givetvis även av de två målgörarna Denilson Galiano, som gav ÖSK ledningen på en målvaktsretur och Mirsad Tahirovic, som säkrade segern med ett långskott när det var fem minuter kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.