Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Emra sluter cirkeln

100516
NA skriver, att Emra Tahirovic är tillbaka i Örebro och att han kommer att träna med ÖSK Ungdom för att försöka hitta tillbaka till den form som förvann för en 2-3 år sedan. Han är således tillbaka till det lag där han en gång slog igenom. Någon möjlighet att få se honom spela seriematcher för laget finns det dock inte. Eftersom Emra är proffs så kan en eventuell övergång i Sverige bara ske under sommarfönstrets öppettider, som i princip är under juli månad. Med ÖSK Ungdom tränar sedan en tid tillbaka även Eric Bassombeng, som verkar att trivas rätt bra med det. Han hälsar glatt om man kommer ner för att kolla in någon av truppens träningar.

Jag har nog rätt svårt att se att ÖSK Ungdoms träningsupplägg kommer att passa Emra speciellt bra. Talangtruppens träningar handlar mycket om bollteknik – om saker som Emra redan behärskar fullständigt. Vad han behöver – att döma av hur han såg ut vid det förra besöket i Örebro – är massvis med rent fysisk träning, alltså styrka, smidighet och bättre kondition. Någonting som kanske en friidrottstränare skulle vara mer lämpad att ge honom. Får han bara ordning på sin fysik så kommer resten mer eller mindre av sig själv (tror jag).

100122 Emra till Maastricht
FC Zurich och MVV Maastricht har nu kommit överens om en utlåning av Emra Tahirovic fram till den 30 juni.

NA: Emra klar för spel i Holland
De Limburger: Tahirovic blijft bij MVV
FC Zurich: Emra Tahirovic wechselt nach Holland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.