Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ekäng den 9 maj

Jag åkte förbi Ekäng igår för att kolla hur man ligger till med konstgräset. Anläggningen skall ju invigas på lördag och den skulle ju egentligen enligt den ursprungliga tidsplanen vara klar redan i slutet av förra veckan. Men det återstår fortfarande en del arbeten. Hela den blivande 11-mannaplanen är nu plastklädd, medan på den dedikerade 7-mannaplanen i den bortre ändan så dominerar gruset fortfarande.

Exakt hur mycket jobb som är kvar att göra är oklart för ett lekmannaöga – men helt klart är att en hel del utfyllnadsarbeten återstår. Innan planen är användbar måste det fyllas på med sand och granulat. Till skillnad mot planen på Behrn Arena har Ekäng inte någon gummipad mellan grus och plast. Istället har man valt ett längre gräs för att få plats med mer granulat på ovansidan, för att man på så sätt skall kunna få fram den rätta svikten.

Elva-mannaplanen är belagd och klar medan det mesta av beläggningsarbetet återstår på sjumannaplanen.

Tvärs över elva-mannaplanen har man markerat för sju-mannaplaner.

Det är en hel del grus och granulat som skall på innan planen är klar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.