Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder mötte Närkes Kil i DM (2-6)

100418 kväll.
ÖSK Söder hade tyvärr inte så mycket att komma med i eftermiddagens DM-match. Närkes Kil var klart bättre och vann välförtjänt om än några mål för stort med hela 6-2. Det var en sådan där match där man tämligen osökt kommer att tänka på talesättet pojkar mot män. Det var alldeles för mycket pojklagsfotboll över Söders insats denna eftermiddag, medan hemmalaget (N K alltså) spelade bra utifrån sina förutsättningar.

Till saken hör också att de tre första målen för N K var rena bjudningar. Det första bjöd förbundet på – det var bonusstraffen, som togs mycket säkert av lagkaptenen David Eriksson. Tvåan var en missad (låg) hörna, som färdades ohejdad genom Söders målområde förbi en fyra, fem man innan Kenneth Krossler kunde fösa in den. Trean var Erikssons igen- en lobb från typ halva plan över Axel Svedberg som stod för långt ut och inte hann tillbaka för att stoppa bollen.

Söders spel var bitvis passningssäkert, men man kom inte framåt alls. Det mesta gick långsamt och utan någon egentlig övertygelse såg det ut som. Efter några byten i andra halvlek blev det lite bättre fart och pigge Alessandro Eni kunde göra 1-4 på en löpboll genom försvarslinjen. Tobbe Johansson nickade sedan in 2-5 på hörna, men dessemellan gjorde NK ytterligare några mål genom en av mittfältet i princip helt övergiven backlinje.

På fredag börjar serieeländet och den första matchen går hembytt mot Latorps IF på Behrn Arena. Då kan Söder lyckligtvis räkna med en del förstärkningar från talangtruppen. Det kommer att behövas.

Närkes Kils SK: Matchreferat

100418 fm.
ÖSK Söder spelar årets första tävlingsmatch i eftermiddag. Det är Närkes Kils SK som bjudit in till möte på Behrn Arena för en match i Fastighetsbyrån-Cup, den tävling som förr i tiden kallades DM.

ÖSK Söder har inte spelat speciellt många matcher under försäsongen och resultaten har inte varit något att yvas över. Så var laget står form- och prestationsmässigt är fortfarande en svårbesvarad fråga. Truppen rapporteras dock vara föremål för en meningsfull träning under ledning av sin nye tränare Kimenga Kitambala – tuffare krav sägs det. Dessutom har som vanligt  Thommy Åström sett till att de fysiska övningarna inte eftersatts. Så på det hela taget borde det se rätt bra ut – nu är det bara resultaten som fattas.

I seriespelet kommer ÖSK Söder att kunna dra nytta av sin farmarlagsanslutning till ÖSK Ungdoms div 2-lag. Några spelare från det hållet lär dock inte vara tillåtna i DM-sammanhang (om jag förstått reglerna rätt). Man kommer alltså bara att få lov att använda sig av spelare med ÖSK Söders namn på laglicensen.

Motståndarna Närkes Kils SK spelar i div 6 Norra och borde normalt inte erbjuda några större problem för ÖSK Söder. Distriktscupen ger dock lagen från de lägre divisionerna ett visst handicap i form av gratisstraffar och Närkes Kil kommer att ha två sådana till sitt förfogande. Om Närkes Kil sätter sina straffar, vilket man lär göra, måste ÖSK Söder göra tre. Gör Närkes Kil dessutom ett eller kanske två spelmål kan det bli tufft att komma ikapp. Vid ett oavgjort resultat vid full tid, så avgörs matchen på en gång genom straffsparksläggning.

I sin första match besegrade laget IFK Lindesberg med 3-0 efter två mål av Kenneth Krossler, en spelare som ÖSKs försvarare nog bör hålla under kontroll. Ett välbekant ansikte i laget är Yim Ståhls, som under ett skadedrabbat fjolår tränade med ÖSKs talangtrupp.

Det råder lite olika bud om när matchen startar. ÖSK Söder skriver 15:00 på sin hemsida, medan förbundet har 15:15 som tidpunkt för avsparken.

Rättelse: Som påpekats i en kommentar så är Närkes Kils divisionstillhörighet 5 och inte 6. Det halverar antalet straffar de har till sitt förfogande.

1 kommentar – kommentera

Igor

Ksk spelar i div 5 norra :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.