Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rosendal till Väsby

Peter Rosendal har gjort klart med Väsby United (och ÖSK)

ÖSK och Väsby United har kommit överens om Peter Rosendals närmaste fotbollsframtid, enligt en notis på Väsbys hemsida. Som jag misstänkte (tror jag) så försvårades övergången av det utbildningsbidrag som Väsby skulle få lov att betala om Peter skrev kontrakt med Väsby. Ett sådant skall ju betalas även om det rör sig om en kontraktslös spelare så länge denne är under 23 år.

Lösningen på problemet blev att Peter lånas ut till Väsby. En Almebäck-lösning tänkte jag först då jag såg notisen på Väsbys hemsida. Men det verkar inte riktigt vara på det sättet. Klubben skriver nämligen också: Rosendal är redan spelklar, men kommer inte kunna användas i Svenska Cupen då han är uppskriven på lånelista.

Detta bör alltså innebära att Peter skrivit ett nytt kontrakt med ÖSK för att sedan kunna lånas ut till Väsby. Men det handlar av allt att döma om en utlåning utan övergångsanmälan. Nog så viktigt för ÖSK, som saknar en tredjemålvakt som kan rycka in på bänken om endera Alvbåge eller Westman skulle vara indisponibel. Skulle detta ske kan man – om jag läst tebladen rätt – kalla hem Peter från Väsby. Nog så viktigt så länge ÖSK inte bestämt sig för vad man skall göra om/när Westman eller Alvbåge försvinner.

Kul för Peter är det hur som helst. Från bloggen önskar vi lycka till och mycket speltid för dalmasen.

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.