Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust mot KB Karlskoga

Talangtruppens två 16-åringar Andreas Ståhl och David Rohlén visade att de klarar av div 2-anfallare riktigt bra.

För andra helgen i rad fick ÖSK Ungdom lämna planen mållösa. I en på det hela taget händelsefattig match mot div 2-kollegerna från KB Karlskoga blev det en knapp förlust för ÖSKs talanger. Chanser saknades inte, speciellt inte i första halvlek, då det flera gånger såg rätt lovande ut, men det var sällan man kom till några riktigt vassa avslutsmöjligheter.  Resultatet var inte orättvist, även om kanske oavgjort hade varit ändå rättvisare. Gästerna hade mer muskler i sitt spel och lyckades bättre i sitt passningsspel än vad hemmalaget förmådde.

Efter en mållös första halvlek avgjordes matchen efter en dryg timmes spel av Alexander Hjalmarsson. Ett hårt skott i den bortre burgaveln från ÖSKs högerkant. Nils Carlsson i ÖSK-målet såg rätt chanslös ut på skottet. ÖSKs möjligheter att utjämna fick en knäck med en kvart kvar då Edvin Möller fick sitt andra mycket onödiga gula kort och visades ut. Båda korten kom efter det att han fällt spelare bakifrån. Visserligen fick han ersättas enligt ”vänskapsmatchregeln”, men ÖSK gick miste om en hel del kreativitet inför slutforceringen.

Matchen slutade i moll för Daniel Björnkvist som fick gå av tidigt i andra med en fotskada.

Tidigt i andra halvlek tvingades ÖSKs lagkapten Daniel Björnkvist av planen efter en fotskada, som han ådrog redan i första halvlek. Vill det sig illa är det något som gått av i fotleden vilket i så fall kommer att leda till en längre frånvaro för Daniels del. Försvarslinjen har onekligen fått ta en hel del stryk på slutet. I förra veckans match försvann både Oskar Johansson (befarad korsbandsskada i knäet) och Pontus Jacobsson, som nu går med en gipsad hand.

Försvarsspelare har dock talangtruppen rätt gott om för tillfället. Niklas Svensson gjorde som vanligt en riktigt bra match och får nog ses som förstavalet för mittbackspositionerna. Bredvid sig hade han denna gång David Rohlén, som inte föll ur ramen på något sätt, trots att han tillhör årgång 1994. Desamma gäller för övrigt dagens vänsterback Andreas Ståhl, som höll rent efter vänsterkanten matchen igenom.  Ett fint inhopp gjorde Simon Karlsson som vänsterbräddare och det var några gånger nära att ÖSKare kunde utjämna på hans inspelningar.

Matchfakta: ÖSK Ungdom KB Karlskoga 0-1 (0-0)
63.  0-1 Alexander Hjalmarsson

Laguppställning
Målvakt: Nils Carlsson
Försvar: Daniel Björnkvist (51), David Rohlén, Niklas Svensson, Andreas Ståhl
Mittfält: Boris Lumbana, Gustav Källberg, Gustav Lundholm(46)
Anfall: Adam Botvidsson, Edvin Möller (utv. 75), Anel Coralic (62)

Ersättare: Axel Svedberg (mv), André Almstedt-Molnar (78), Axel By (46), Fedja Jelecak (51), Simon Karlsson (62)

ÖSK: Förlust för ÖSK U

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.