Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Peter Rosendal fortsatt hos Väsby

100319.
Peter Rosendal verkar ha etablerat sig överallt hos Väsby med undantag för i den officiella A-lagstruppen. I går stod han i mål, då Väsby mötte FC Syrianska. De senare vann med 1-0, men det verkar inte ha varit Peters fel.

100228.
Peter Rosendal fortsätter att dyka upp på Väsbys laguppställningar. Nu senast var han med i truppen då Väsby mötte Hammarby. Men det är också det enda ställe som Peter är synlig på. Han ingår inte i truppen, som Väsby presenterar på sin hemsida och klubben har inte med ett ord nämnt att han ”prov”tränar med dem.

Med tanke på hur utdragen denna historia har blivit kan man fråga sig varför inte Väsby gör slag i saken. En tänkbar förklaring är att man inte lyckats komma överens med ÖSK om villkoren för en övergång. Även om Peter inte har kontrakt med ÖSK så innebär detta inte att han kan gå hur som helst till vilken klubb som helst. ÖSK har fortfarande rätt till en utbildningsersättning från en eventuellt ny klubb. I det här fallet med en övergång till en klubb i Superettan torde det för Peters två år hos ÖSK röra sig om ett belopp i storleksordningen 150.000 kronor.

Det är säkert rätt mycket pengar för Väsby att betala för (vad jag förmodar är tänkt som) en andremålvakt. ÖSK å sin sida vill nog inte släppa iväg Peter hur som helst till en klubb som en samarbetsklubb för konkurrenterna AIK. Förmodligen kommer detta att lösa sig, men det kan nog dra ut på tiden. Vinterfönstret är ju öppet ytterligare en månad.

3 kommentarer – kommentera

Johan

Det kan ju också vara så att Väsby och spelaren inte kommer överens om det personliga kontraktet.

Ficedula hypoleuca

Ja, så kan det givetvis också vara. Men Peter har tränat med dem i över en månad nu. Om det är det personliga kontraktet det hänger på, så hade han knappast stannat så länge. Och Väsby hade nog sagt tack och good-bye vid det här laget.

Pingback: Silly vinter 2010 « Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.