Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ny lösning för Spelarinvest

100228.
NA skrev igår om Örebro Spelarinvests skatteproblematik. Av artikeln att döma har man funnit en Plan B som till vidare (tills överklagandet har behandlats) förhindrar att ytterligare avskrivningar blir ”värdelösa”. Skattetvisten omfattar ”bara”  600.000 kronor, ett i sammanhangen ändå rätt beskedligt belopp. Men det finns enligt artikeln fortfarande finansieringsreverser värda 8 mkr i Spelarinvest. Det är avskrivningsmöjligheterna på detta belopp som man måste säkra, oberoende av vad beslutet blir i den nu pågående tvisten. Det nya upplägget innebär att det blir Örebro Elitfotboll AB som köper in spelarna för pengar som man lånat från Spelarinvest.

090205.  Spelarinvest i skatteträsket.
Skatteverket har efter en revision hos Örebro Spelarinvest beslutat upptaxera företaget med den påföljden att bolaget blir skattskyldigt (ev. får en ökad skattskyldighet) på ca. 600.000 för de två åren 2006 och 2007. Bakgrunden tycks vara att man från skattemyndighetens sida inte vill acceptera att Spelarinvest gör kostnadsavdrag för ned-/avskrivning av s.k. finansieringsreverser. Riktigt hur det hela hänger ihop och hanteras är det svårt för en utomstående att få någon egentlig uppfattning om. Uppfattning hos skattemyndigheterna och hos bolaget och dess rådgivare verkar gå isär. Beslutet skall överklagas.

Beloppet är inte speciellt stort och sätter inte Spelarinvests existens i fara på något sätt. Men det kan ändå få negativa konsekvenser eftersom det kan försvåra Spelarinvests fortsatta arbete och göra det svårare att ta in nya pengar. Tyvärr brukar skattetvister ha en tendens att bli väldigt utdragna och innan ett slutgiltigt beslut är fattat kan det ta flera år. Tills dess lär skattemyndigheterna skugga ligga över Spelarinvest. Vilket i sin tur kan försvåra ÖSKs rekryteringsarbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.