Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsalhelg för ÖSK-familjen

Trots att våren rycker allt närmare (trots att man ännu inte märker det mer än om man tittar i almanackan), så finns det en del kvar att göra på futsalsidan. ÖSK Ungdom och ÖSK Söder har tillsammans tre lag i elden då landets slutspelslag skall tas fram i de regionala slutspelen. Gruppsegrarna i resp. klass  kommer sedan att mötas i ett SM-slutspel.

F17.
Redan i morgon reser ÖSK Söders duktiga F17-lag till Hallsberg för sin regionfinal. Vi får väl hoppas att Hallsberg bjuder på tillräckligt mycket hemmaplanskänsla för att tjejerna skall kunna gå vidare. Lagen man skall möta är Smedby AIS, Falköpings KIK och QBIK.

På ÖSK Söders hemsida aviseras följande trupp: 1.Mimmi Paulsson-Febo, 2 Jennie Beigrund, 3 Fanny Lagren, 4 Astrid Walldén, 5 Matilda Hallgren, 6 Sophie Sörqvist, 7 Melisa Ahmetagic, 8 Julia Jonsson, 9 Johanna Pettersson, 10 Hanna Englund, 11 Sofie Sjöberg, 12 Amanda Erkén och 13 Clara Åström

P15/P17.
Killarna åker till Storfors i Värmland för att på söndag försöka ta sina resp. slutspelplatser. I den äldsta pojkklassen kan tyvärr ÖSK inte ställa upp med sitt allra vassaste lag, eftersom Andreas Ståhl och David Rohlén är på breddlandslagsläger denna helg. Men ÖSK bör kunna komma till spel med ett riktigt bra lag ändå med spelare från Talangtruppen, ÖSK Söder och den pojkallsvenska truppen. (För futsal gäller en separat spelarregistrering, så lagtillhörigheten i utomhusspelet spelar ingen roll).

De äldsta killarna kommer att möta Carlstad United, Eneby BK och IFK Mariestad. Till Storfors åker följande trupp: Joel Andersson, Lucas Oskarsson, Kalle Jansson, Emil Fohrs, Kenan Grudic, Jesper Welin, Benjamin Andersson-Westergård, Haris Karahmet, Stefan Hannasson, Mirza Basic, Faris Veskovic samt Andreas Rigbäck.

Beträffande det yngre laget vet jag inte så mycket. Inga uppgifter på lagets hemsida om vilken trupp man räknar med att använda. Man kan väl anta, att de får förstärkning av Lukman Murad, som har ett år tillgodo på åldersgruppen. De möter Alingsås IF, Carlstad United BK och Lindö FF.

Tillägg: Från P15:s hemsida om trupp och resa.

Hur kommer det att gå?
Största favoriterna till att gå vidare får nog F17-laget anses vara. De matcher jag sett dem spela här hemma i Örebro har de varit helt överlägsna sina motstånderskor. Av pojklagen skulle jag tro, att det är det yngre laget som har bäst chanser. De har haft en väldigt positiv utvecklingskurva under vintern och utklassade faktiskt Karlslund i DM-finalen. Dessutom har de fortsatt och spelat en hel del futsalmatcher efter det att DM-tecknen var bärgade. Med plusvarianter som Lukman Murad och Filip Albertsson i laget så går inga motståndare säkra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.