Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Staaf frågetecken, Niang etc.

100211.
NA: Staaf fick spruta i höften – så räddar han säsongen

100210.
Papperstidningen hade i morse en liten artikel om varför ÖSK ”plötsligt” tar in en provspelare, trots att man för några dagar sedan förklarade, att truppen var spikad och klar. Anledningen är de förnyade skadekänningarna för Robin Staaf. Inför Häcken-matchen lät det (ånyo via papperstidningen) som om det mest av allt var av försiktighetsskäl, som Robin stod över den matchen.

Det må vara hur det vill med den saken. ÖSK vill dock inte riskera, att få börja allsvenskan med bara en frisk anfallare. Michael Jidsjö dras tydligen också till och ifrån med sina knäproblem. Även om jag tyckte att Micke såg rätt fräsch och löpvillig ut i matchen mot FBK Karlstad i lördags. Sedan är det ju dessutom frågan om Micke håller som ordninarie anfallare i allsvenskan om Kim Olsen skulle få förhinder av någon anledning. Det är det ingen som vet.

Från ÖSKs sida har man alltså börja se sig om efter en anfallare som skulle kunna fylla upp eventuella luckor efter Staaf/Jidsjö. Det är här Niang kommer in. Om han är tillräckligt bra, så gör man kanske som man gjorde med Emra förra året och ger honom ett kontrakt som sträcker sig fram till halvårsskiftet. På så sätt kommer han att finnas tillgänglig under den intensiva matchperioden under vårsäsongen utan att det egentligen kostar ÖSK speciellt mycket pengar. Tycker man sedan att han fyller ut sin plats i truppen, så kan man ju senare förlänga kontraktet ytterligare. En viss inblick i hur ÖSK tänker i fallet får vi nog rätt snabbt. Åker Niang med på miniturnen till Finland eller ej?

1 kommentar – kommentera

Kännaren

Jag fick höra ikväll att Helsingborg i höstas fick tillåtelse att prata med Kim Olsen om en övergång, det eftersom han tidigare uttryckt en önskan till ÖSK-lägret om att få flytta hem då familjen inte trivts i Örebro. Kim tackade dock nej till Helsingborg och kan endast tänka sig att flytta hem till Danmark och inte vidare i Sverige. Vi får helt enkelt se hur länge dansken blir i ÖSKs ägo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.