Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Biljettförsäljningen

FotbollDirekt har genomfört en frågerunda hos de allsvenska föreningarna om hur det gått med biljettförsäljningen så här långt. Med biljettförsäljning menas vid den här tiden på året hur många säsongsabonnemang som har sålts.

Av svaren att döma så har frågorna kanske uppfattats på olika sätt hos de olika föreningarna. Vissa föreningar som ÖSK har redovisat hur många biljetter man sålt vid motsvarande tidpunkt förra året. Andra föreningar har svarat hur många säsongsbiljetter totalt som man sålde. Kanske för att man inte har tillgång till försäljningen vecka för vecka.

För ÖSKs del verkar det som om försäljningen så här långt gått relativt bra. Man har sålt nästan precis hälften av vad man hoppas kunna få ut (1.244 sålda med ett mål på 2.500).  Vid motsvarande tidpunkt förra året hade man (om man nu skall tro att ÖSK har så bra reda på fjolårsförsäljningen)  1.049 stycken. Det här betyder att man ligger nästan 20 % över fjolårets siffror.

Frågan är dock hur mycket denna ökning i själva verket är värd. Den första hemmamatchen ligger för ÖSKs del hela tre och en halv vecka tidigare än förra året, vilket innebär att det inte finns lika mycket tid att sälja säsongskorten på. Kanske är det också så att det skett en uppsnabbning av köpen så här mot slutet av januari. Det är ju bara fram till den 31 januari som man är ”garanterad” att få behålla samma plats som förra året. Från och med den första februari är det först till kvarn som gäller för säsongsbokningar av de kvarvarande platserna. Så alla med bra platser lär väl redan ha redan köpt sin biljett eller kommer att göra så under någon av de nästkommande dagarna. I början av februari blir det väl sedan några dagar med huggsexa, då de flesta av de resterande ”bra platserna” bokas upp. Men därefter blir det nog lugnare igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.