Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

IFK Värnamo bekräftar Ring-värvning

Redan före jul rapporterade rätt upprörda röster från ÖSK-håll, att IFK Värnamo värvat Jonathan Ring, en av talangtruppens spelare. Upprördheten orsakades inte så mycket av värvningen som sådan, utan på det sätt som den gått till. Ring hade amatörstatus och kunde i praktiken gå som amatör till vilken klubb som helst under den så kallade frimånaden. Från ÖSKs sida tyckte man dock att Värnamo skött kontakterna på ett minst sagt uselt sätt. Från Småland hade man överhuvudtaget inte varit i kontakt med ÖSK om övergången, som för ÖSKs del kom som en blixt från en klar himmel. ”Så gör man bara inte”, var den allmänna uppfattningen.

Hos Värnamo valde man att ligga lågt. På klubbens hemsida nämndes till att börja med Ring enbart som en av flera provspelare. Att det handlade om en redan fullgången övergång andades det inte ett ord om. Nu har man dock kommit så pass långt i sin informationsgivning, att Ring redovisas som ett av årets nyförvärv.

IFK Värnamo: De första nyförvärven klara.

Bortsett från turerna kring själva övergången kan vi från Eyravallbloggens sida inte göra annat än att önska Jonis lycka till i sin nya förening. Hans aviga dribblingar och fina passningsfot kommer säkert att fira en hel del triumfer i div 1 Södra.

Och bortsett från precis allt annat kan bloggen inte tycka annat än att som karriärsteg ligger 19-åringens övergång från talangtruppen till en div 1-föreningen precis i den mittfåra, som man önskar att alla fotbollstalanger skulle få en möjlighet att ta. Det är säkert bättre att komma in i ett riktigt div 1-lag och kämpa med lagkamraterna om platser i startelvan och med motståndarna om poängen än att på gränsen till ”överårig” glänsa med ÖSK Ungdom på Behrn Arena eller stå på tillväxt utan vettiga spelmöjligheter i avvaktan på en A-truppsplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.