Forwardcupen

090810. För fullständighetens skull är det väl på sin plats att uppdatera hur det gick för de unga ÖSK-lagen i Forwardcupen. För åtminstonde de två äldsta årsgrupperna gällde, att man inte spelade med sina absolut bästa lag. Representationslagen hade redan gjort sitt då man deltog i Elite Hotel Cup resp., Svennis Cup tidigare under sommaren. Med detta i åtanke måste man säga att lagen gjorde riktigt bra ifrån sig.

P16. Laget fick i kvartsfinalen stryk av BK Forward med 1-0.
P15. Laget fick i kvartsfinalen stryk av Björndammens BK från Göteborg med 7-8 efter straffsparksläggning. Vid full tid var ställningen 1-1. Motståndarna gick sedan vidare till finalen, där dock BK Forward blev för svåra.
P14. ÖSK Svart fick stryk i åttondelsfinalen av IFK Mariehamn med 3-0. ÖSK Vit fick stryk i kvartsfinalen av ett lag från katrineholmsklubben Värmbol med siffrorna 2-0.
P13. ÖSK2 åkte ut redan i åttondelsfinalen, där Kenty vann med klara 4-1. I B-slutspelet gick ÖSK1 ända fram till finalen som man också vann. Forssa BK besegrades med 4-2.
P12. ÖSKs lag kom aldrig längre än till B-finalens 16-del. I den var Hägestens SK för svåra och de vann med siffrorna 2-1.

090808. Sommarens sista cupturnering spelas just nu i Örebro. Det är BK Forward som står för arrangörskapet och man har i år kunnat räkna in drygt 200 deltagande lag och ca. 2000 spelare och ledare.

För ÖSK Ungdoms del används turneringen främst för att ge speltid till de som inte varit med i någon av sommarens elitcuper. Så är det i alla fall i de två äldsta pojkklasserna.

Efter det att gruppspelet mer eller mindre klarats av kan man konstatera, att deltagande ÖSK-lag över lag gjort riktigt bra ifrån sig och de flesta av dem har redan tagit sig till sina resp. A-finaler.

Deltagande lag från ÖSK Ungdom:
P16 Grupp 2: Laget bör ha goda möjligheter att gå till A-finalerna.
P15 Grupp 1: Seriesegrare i en jämn grupp. Inga insläppta mål på tre matcher.
P14 Grupp 2: ÖSK Vit kom tvåa i sin grupp och är vidare till A-finalerna.
P14 Grupp 5: ÖSK Svart gick igenom gruppspelet obesgrade med målskillnaden 12-2.
P13 Grupp 2: ÖSK lag 2 blir förmodligen tvåa. A-slutspelet är säkrat.
P13 Grupp 4: ÖSK lag 1 får spela B-slutspel.
P12 Grupp 9: ÖSKs lag har inte gått så bra och får rikta in sig på B-slutspel.