Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK knappt vidare i Distriktscupen

ÖSK gick med en viss möda vidare i distriktcupen efter en inte helt övertygande seger med 4-3 i Laxå mot ortens div 4-lag. Hemmalaget genomgår för närvarande en ytterst påtaglig generationsväxling och enligt uppgift var 10 av de 11 startspelarna födda på 1990-talet (alltså max 19 år gamla). ÖSK å sin sida kom till spel med ett rätt rutinerat lag där spelarna var äldre, tyngre, längre och mer rutinerade än sina motståndarna.

Men Laxå försvarade sig bra. Man gjorde det trångt i mitten så att ÖSK endast med stora svårigheter kunde spela sig fram till skottlägen. Insticksförsöken fastnade i allmänhet på försvarsben och skotten gick över eller rakt på Jacob Rinne i Laxåmålet.

När Laxå satte sin tredje straff redan i det fjärde försöket var det klart att ÖSK skulle behöva växla upp om man ville vinna matchen. Under första halvlek hade man ju bara orkat med ett enda mål och med motsvarande fabrikation under den andra halvleken skulle ÖSKs mål inte räcka för avancemang.

Nu gjorde lyckligtvis Robert Walker 2-3 redan efter någon minuts spel i den andra halvleken. Därmed försvann nog mycket av hetsen eftersom två mål på drygt 40 minuter mot ett div 4-lag inte är någon oöverkomlig uppgift för ÖSKs reserver. Målen kom också efter en nick av Glenn Holgersson och ytterligare ett mål av Robert. Framspelningarna till båda Walkermålen stod för övrigt Edvin Möller för.

ÖSK: ÖSK vidare i distriktscupen
Svartvitt:
Nilsson: ”Vi krävde en rejäl uppryckning”
NA: Bedoya målskytt igen
Svartvitt: ÖSK segrade i Laxå

0 kommentarer – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.