Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Pelle Blohm och slaktarkniven

Pelle Blohm har aldrig gillat ÖSK och sällan missat en chans att sätta kniven i ryggen på ÖSKs funktionärer och spelare. I år har han hållit sig lugn och till och med ibland uttalat sig positivt om laget. Men detta blev av allt att döma för enahanda. För igår inledde Blohm en ny offensiv mot det svartvita laget.

I fredagstidningen mer eller mindre sågar han Kim Olsen längsmed fotknölarna. Kim duger inte som targetspelare, är för långsam för att gå på djupet och gör alldeles för få mål enligt NAs fotbolls”expert”. En felsatsning från ÖSKs sida helt enkelt som dessutom har så hög lön att ÖSK inte har råd att skaffa sig något komplement om man skall tro Blohm.

NA: NA:s expert: Kim räcker inte till ÖSK-medalj
Alvbågebloggen: Vi bär alla ett ansvar

I lördagstidningen är det Sixten Boström som får stå som mål för Blohms slaktarkniv. Inte för något som Sixten gjort utan för något som han sagt. Det hela bottnar i uttalanden från klubben före och efter den olyckliga cupmatchen mot Häcken. Påståendet att man från ÖSKs sida ställde upp med bästa möjliga lag ger Blohm anledning att anklaga Boström för både arrogans och hybris.

Nu är det ju så, att alla vet att ÖSK inte ställde upp med sitt bästa lag i cupen, varför Sixtens uttalanden för den oinsatte ter sig rätt så förbryllande och svårförståeligt. Det kan jag förstå. Vad jag inte kan förstå är att NA:s fotbolls”expert” inte gjort sig omaket att läsa tävlingsreglerna för Svenska Cupen. Där står det klart och tydligt att deltagande klubbar skall ställa upp med det bästa laget. Vilket på ett effektivt sätt förhindrade Sixten att tala om hur man prioriterat fotbollsarbetet denna säsong. Står det i reglerna att man skall ställa upp med det bästa laget kan tränaren rimligen inte säga något annat. Men detta faktum tycks Blohm inte ha tagit till sig. Det hade ju blivit mycket svårare att kritisera Sixtens uttalanden om han tagit hänsyn till föreliggande fakta. Frestelsen att sätta en kniv i Sixtens rygg blev nog för stor.

NA: Sixtens uttalande dumförklarar dig

0 kommentarer – kommentera

Sven-Erik

Jag tror inte Pelle Blom hatar den klubb som han själv faktiskt har spelat i. Tvärtom tycker jag han är väldigt proffesionell i sina krönikörer. Han anlitas ofta som analytiker och förstår värdet i att vara objektiv. Till skillnad mot dig tycker jag han ofta har en poäng i sina analyser. Särskilt i den sista ”Sixten dumförklarar dig”.

Sven-Erik

Däremot kan jag hålla med om att din analys om orsaken till uttalandet från Sixten är skarpt och duktigt analyserad av dig. Få har nog tänkt på det du tänkt på att han måste säga. Inte ens Pelle har nog tänkt på det. Imponerande vidaretänk av dig! Men jag tror inte Pelle hatar ÖSK. utan vidhåller att han är en bra krönikör och vågar lyfta fram saker. Men jag håller med dig att han nog missat denna ”detalj”.

Men i övrigt hör man ju tränare hylla ett spel precis som han skriver, och jag minns mycket väl de matcher han nämner som exempel. Och DET är att dumförklara oss fans.

Keep up to god work!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.