Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fastighetsbyrån-Cup: Åttondelsfinalerna

FK Bosna 92 (4) – Lekebergs IF (4) 2 – 0
Jag tror Bosna har ett bra lag i år. Ifjol höll de på att åka ur fyran, men i år har resultaten sett bättre ut. Lekeberg har varit favorittippade i fyran, men ännu inte infriat förväntningarna. Segrarande Bosna kommer att få möta ÖSK i nästa omgång, antar jag.

Frövi IK (5) – Vretstorps IF (4) 3-5
Vretstorp, i år topplag i fyran, gick som väntat vidare mot Frövi. Matchen verkar dock ha varit jämn ända in i slutminuterna. Vretstorps fyramålsskytt (!) Timmy Lundberg gjorde sitt och matchens sista mål i den 84:e minuten då 3-4 blev till 3-5.

Hampetorp-Odensbackens IF (4) – IFK Örebro (3) 1-5
HOIF hade inte något att säga till om mot stabila IFK Örebro. En väntad bortaseger.

Yxhults IK (5) – BK Forward/Eyra (5) 3-4
Yxhult var den förra omgångens stora sensation, då man slog ut ett underskattande lag från Rynninge. En svårare motståndare visade sig Forwards ungdomar  Forward/Eyra vara. I en match där det verkar ha svängt ordentligt i andra halvlek (halvtidsresultatet var 0-0) vann ungdomarna med 4-3. Segrarna möter Vretstorp i kvartsfinalen.

IFK Hallsberg (5) – Ervalla SK (4) 6-4
Toppen av div 5 verkar vara ungefär lika bra som botten av fyran. Matchen slutade av allt att döma oavgjord 1-1 varpå straffsparkar fick tillgripas.

IFK Kumla (4) – Karlslunds IF HFK (1) 3-10
Inga problem alls för ett A/B-lag från Karlslund. Kumlas mål kom på bonusstraffarna. Karlslund möter div 5-laget IFK Hallsberg i nästa omgång.

Karlslunds FF (5) – BK Forward (1) 5-3
Cupens sensation så här långt. Visserligen hade Karlslunds talanglag fyra bonusstraffar av vilka man fick räkna max tre, men de måste ändå ha gjort minst två riktiga mål mot div 1-laget. Förmodligen skickade Forward ett för svagt lag till Karlslund Arena och då kan det gå så här. De unga KIFarna får i nästa match möta IFK Örebro och kommer då förmodligen att bli nedmalda. Fast hemmaplan ger en viss fördel. I IFK är man inte så bra på att rulla boll som man är på att stänga till och knipa ihop på Brickebackens IP. För ÖSK innebär kvällens resultat inte något omvälvande. Lottningen var gjord så att det var ÖSK och Forward som var topprankade och alltså förväntades mötas i DM-finalen.
Karlslunds IF HFK: KFF skrällde i cupen

Laxå IF (4) – Örebro SK FK (A) 3-4
ÖSK lyckades med knapp marginal ta sig vidare till nästa cupomgång.
Eyravallen: ÖSK knappt vidare i Distriktscupen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.