Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Konkurrensen ökar

om sponsorpengarna i Örebro. Detta sedan Örebro Basket på något underligt sätt promoverats till den högsta basketligan. Riktigt hur detta gick till är en smula oklart. Det verkar vara som så att det är ligaledningen och inte de sportsliga resultaten som avgör vem som skall gå upp. För Örebro Basket kvalificerade sig definitivt inte spelmässigt under den gångna säsongen.

Hittills har det i första hand varit avsaknaden av ett godkänt golv i Idrottshuset som varit hindret för örebrolagets avancemang. Men det kanske man har klarat ut med kommunen nu. Det verkar onekligen så.

Någon större konkurrent om kassaflödena verkar inte basketlaget att bli. Enligt NA:s artikel omsatte laget denna säsong ca. 600 tkr och siktar nästa år på en omsättning på 3 mkr (som på något sätt skall finansieras). Nästan felräkningspengar sett ur ett ÖSK-perspektiv. Kanske är det i stället LIF som skall oroa sig. Lindesbergslaget har etablerat sig som den populäraste hallsporten i Örebro sedan man av handbollsförbundet tvingades iväg från sin hemmaplan i Lindesberg. Basket har väl hittills inte varit någon större (publik)sport i Örebro, så jag antar att det nypromoverade ligalaget kan få det rätt tufft att etablera sig hos publik och sponsorer.

Förutom basketen kommer helt säkert ishockeyn att kräva betydligt mer pengar för att går runt. Hockeyspelarna verkar vara bra betalda även på nivån under Elitserien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.