Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ett besök på Våxnäs IP

På lördagen spelade ÖSKs talanglag ÖSK Ungdom den andra seriematchen för säsongen. Motståndare var duktiga Karlstad BK, som tog emot på Våxnäs. En i de flesta avseenden fin fotbollsanläggning med en bra A-plan, träningsplaner och en i höstas anlagd konstgräsplan. (Som vanligt gäller att man måste klicka på bilderna för att få en bättre skärpa på dem).

vaxnas

På bilden syns åskådarläktarna på idrottsplatsen. I mitten huvudläktaren för hemmasupportrarna. Till vänster läktaren för tillresta supportrar och till höger en läktare för de som inte håller på något av lagen. Men de flesta åskådarna satt inte här utan på slänten på andra sidan plan.

vaxnas-huvudlaktare
Huvudläktaren i närbild. En bra plats att sitta på är i det högra hörnet. Man bör dock tänka på att ta med något slags sittunderlag eftersom det är lätt att få träsmak där bak efter en och en halv timme plus tillägg. Dessutom så är det ju bra med regnkläder om det finns risk för nederbörd. Något regnskydd för publiken finns det inte på idrottplatsen.

vaxnas-gras
KBK kunde bjuda på en efter omständigheterna och årstiden överraskande bra underlag. Hemmalaget hade själva inte varit ute och ens känt på planen innan det var matchdags.

vaxnas-matchtrupp
Delar av matchtruppen mjukar upp efter bussresan och inför matchen.

vaxnas-reserver
Reserverna får inte vara med startelvan och mjuka upp utan får lov att sysselsätta sig själva med en boll eller två. Från vänster till höger ser man Christopher Kihlgård (delvis skymd), Andreas Ståhl, Jonas Nilsson och Gustaf Källberg.

vaxnas-axelsson
På grund av en akut målvaktsbrist (två sjuka och en skadad) fick farmarlaget ÖSK Söders andremålvakt Anders Axelsson ställa sig mellan stolparna. Anders skötte sig alldeles utomförträfligt och räddade en poäng till ÖSK genom några riktigt kvalificerade räddningar i andra halvlek. Dessutom har han förmodligen de längsta utsparkarna av alla målvakter i ÖSK-familjen.

vaxnas-edvin-moller
Det var dock inte bara Anders Axelsson var med och räddade poängen. Edvin Möller hade också en fot med i poängräddandet när han med ca fem minuter kvar pressar fram en kvittering medelst målvaktsmotlägg. Alla kan göra sådant men det är nästan bara Edvin som lyckas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.