Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Spel och dobbel

Örebro SK skriver på sin hemsida idag, att man i samarbete med Svenska Spel kommer att utöka utbudet av spelmöjligheter för allmänheten. Spelbolaget från Gotland kommer att få tillgång till en permanent spelzon inne på Behrn Arena, där allmänheten kan spela på den aktuella ÖSK-matchen eller på något annat av bolagets spelalternativ.

Inte för att jag riktigt begripen mig på vitsen med denna nymodighet. Spelmöjligheter saknas knappast i dagsläget. Det går ju att spela både i spelbutiker och över internet , med hjälp av  mobiltelefonen etc. Men Svenska Spel känner väl att man kläms hårt av alla utländska spelbolag, som vill in på den svenska marknaden.  På Behrn Arena får man tillgång till en skyddad zon utan konkurrens från de utländska bolagen. Kanske är det så att man hoppas kunna fånga upp en del spontanspel från personer, som normalt inte spelar, men som tycker att det skulle vara en kul grej, att spela på den match som de just kommer att se live.

Problemet Svenska Spel kommer att ha med detta initiativ kommer nog att vara detsamma som man har i biljettkassor och kaffeserveringar. Hur får man en acceptabel kundgenomströmning, så att man hinner betjäna så många kunder som möjligt? Jag skulle kunna tänka mig att spelandet plus hantering av betalning etc ändå kommer att ta några minuter per kund. I så fall lär man inte hinna dra in speciellt mycket pengar. Vi får väl se på fredag hur man tänkt sig att lösa detta potentiella problem.

ÖSK: Spela på ÖSK på Behrn Arena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.