Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Truppförflyttningar

Erik Nilsson till Karlslund.
Erik lånas ut till Karlslunds IF, vet papperstidningen att berätta nu på morgonen. Inte helt oväntat är beskedet för de som räknat antalet spelare i ÖSKs A-trupp. En bra lösning för Erik, tycker jag. I Karlslund kommer han säkert att få en hel del speltid på en vettig serienivå. Speciellt som laget inte verkar att ha så starka spelare på det inre mittfältet. Lånet är av ungdomsvarianten utan någon övergångsanmälan, vilket innebär att om behov skulle uppstå i ÖSKs A-trupp, så är Erik tillgänglig utan någon karenstid att tala om.

Mackan kvar i A-truppen.
Den ett år yngre Marcus Astvald tänker man (i alla fall för tillfället) behålla i A-truppen. Något förvånande med tanke på de flexibla övergångsreglerna. Men det kan ju ha varit så, att ingen av stans div 1-klubbar visade sig vara intresserade av att låna honom. Mackan är duktig, inte tu tal om den saken, men Karlslund har Calle Olsson och Stellan Carlsson som kantspelare och även i Forward finns det talangfullt folk för kantjobben. Spelare som man säkert inte ställer åt sidan för att ge plats åt en inbyting. Mackan är dessutom förmodligen närmare spel i ÖSK än vad Erik Nilsson är.

Joakim Grens skadeproblem har gjort att Tommy Wirtanen, den tilltänkte andramannen ute till höger, plötsligt fått en chans att visa hur bra han är som högerback.  Tveksamheter beträffande både Patrik Anttonens och Eric Bassombengs tillgänglighet under våren öppnar för ytterligare en högerkantsspelare i truppen. Vilket alltså blev Mackan. Det negativa sett ur utvecklingssynpunkt är att Mackan kanske inte får så mycket speltid, som han borde ha för att kunna fortsätta sin snabba utveckling.

Moses till ÖSK Ungdom?
För Moses Reed ser det dystrare ut. Varken Forward, Karlslund (eller Degerfors antar jag) verkar vara intresserade av att låna in honom. Något märkligt faktiskt med tanke på att han trots allt spelade hela förra hösten i den finska högstaligan. Men hans återkommande skadeproblem gör väl, att man inte vill chansa genom att ta in honom i sina resp. trupper. Hos ÖSK finns det inte någon plats för honom varken som vänster- eller mittback – oberoende av hans skadestatus. På de positionerna är det välbeställt med både första- , andra- och rent av tredjeval tillgängliga. Speciellt om/när Glenn Holgersson är tillbaka. ÖSKs förslag till Moses verkar vara, att han lånas ut (utan övergångsanmälan) till ÖSK Ungdom, som ju är  i skriande behov av folk för just de två platser där Moses kan spela. Frågan är bara hur roligt Moses tycker att det kommer att vara, att flyttas ner till div 3. Men så länge ÖSK betalar lönen, antar jag att han trots allt köper den  idén.

Eyravallen: Tio små fotbollsspelare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.