Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK analyserar, IF Eker och coachen Janne

Jag hittade följande på IF Ekers hemsida, när jag tämligen mållöst surfade runt på internet i den totala brist på fotbollsnyheter som råder idag.

ÖSK – Åtvidaberg
Nu är det snart dags för ÖSK match. ÖSK har bjudit IF Eker på 23 biljetter, så Eker kan analysera deras spel och varje position.

På sätt och vis rätt intressant – kanske till och med smart. Flera flugor i en och samma smäll.
– Man skapar förmodligen en del good-will hos Ekerskillarna genom att bjuda dem på gratisfotboll, och
– man skaffar sig bättre underlag för att analysera de enskilda spelarnas prestationer.

Fast varför skall man ha så många som 23 man undgår mig. En observatör per position ger 11 deltagare. Två per ger 22, men vad skall i så fall den 23:e gubben göra? ÖSK vill för övrigt ha minst 16 observatörer, annars blir det ingenting. Något som man från Ekers sida verkade ha problem med att skrapa ihop.

När jag sedan kollar av övriga nyheter på hemsidan, så hittar jag det här: Coach Janne träffar ÖSK. Rätt intressant det också tycker jag, men förstår ändå inte riktigt sammanhanget. Håller ÖSK på att flirta specifikt med IF Eker och deras tränare eller är detta del i ett charmoffensivprogram,  som förr eller senare ”drabbar” alla distriktets föreningar. Från ÖSKs sida brukar man ju säga, att man jobbar på att förbättra samarbetet med de olika föreningarna i distriktet. Och det är ju riktigt rart när Ekers Coach Janne skriver:

Coach Janne säger att det var de största han gjort inom sin tränarkarriär. Han var väldigt nöjd med vad han såg på träningen och att det gav väldigt mycket att få träffa Sixten och Rickard.

Om det är en charmoffensiv, så är det helt klart att den gick hem.

Coach Janne är för övrigt ny i positionen i Eker. Förra året tränade han visst Marieberg och innan dess Nora/Pershyttan. Raskt marscherat av en 27-åring. Förra året under lagets katastrofala div 3-säsong tränades man av Peder Ståhl. Det gick inget vidare och det verkar som om han mer eller mindre fick lagets alla seniorspelare emot sig. Killarna var väl inte tillräckligt träningsvilliga eller så var det så, att Peder krävde för mycket. Eller någonting mitt emellan. Efter det att laget åkte tillbaka ner i fyran igen, så har laget nu tappat många av sina äldre mer tongivande spelare. Så jag antar att det blir ett kraftigt föryngrat lag man ställer upp med i årets seriespel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.