Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sagan om Emras återkomst: Fotbollsförbud?

Svartvitt på Svenska Fans var igår först med nyheten om att Emra Tahirovic tränar med ÖSK Fotboll. Om än enbart vid sidan av planen. Något som ÖSK själv bekräftade på sin websida senare på dagen. En rätt uppseendeväckande nyhet, tycker jag, eftersom den väl trots allt indikerar att både  Emra,  ÖSK och FC Zurich verkar vara på väg att bli överens om att Emra kan lånas ut till ÖSK under våren.

Från den lokala mediejätten NAs sida fanns det dock ingen information om att Emra börjat fysträna under Thomas Anderssons överinseende. Normalt en nyhet som borde ha platsat i tidningens nätutgåva kan man tycka.

I dagens pappersutgåva tar dock NA upp nyheten, även om man så att säga vränger den ut och in. I NAs version är det inte så att Emra fått tillåtelse (och själv vill) fysträna med ÖSK. Istället skriver tidningen att Emra av sin nuvarande klubb belagts med fotbollsförbud. Inga övningar tillsammans med en boll, alltså. Varför det enda som återstår är Thomas Andersson (eller Urban Juneholm).  Emra får bara jogga på ÖSKs träningar, rubriksätter tidningen sin artikel.

Fast det är klart. Man kan ju fråga sig vad som är korrekt och i så fall varför. När Emra var i Danmark och provspelade med FC Nordsjälland fanns det definitivt inget bollförbud med i bilden.

Edit: NA:s artikel dök så småningom upp i elektroniskt format också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.