Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenska försäsongsligan

Det har varit en rätt busy onsdag, försäsongsmässigt sett. Fyra matcher har spelats med varierande resultat. Eftersom det var motstånd från lag i lägre divisioner i tre av dem så blev det en hel del mål.

Örgryte behövde väl fixa till nerverna efter den senaste förlusten mot Jönköpings Södra. Slagpåse fick Västra Frölunda agera. De återfinns numera i div 1, vilket innebär att det trots allt bara blev en poäng för ÖISarna. Precis lagom för att ta bort den minuspoäng laget drogs med efter jönköpingsmatchen. Varken Allbäck eller Afonso var visst med. ÖIS målgörare i matchen som slutade 4-1 var Boyd Mwila 2 st, Dennis Jonsson och Christian Lindström.

Brommapojkarna körde över Giffarna från Sundsvall och ett ungomligt präglat lag vann med 3-0. Målen gjordes av Joakim Runnemo, Sinan Ayranci och Nabil Bahoui.

Hammarby är i USA och mötte där MLS-laget Houston Dynamo. Det blev mållöst och alltså inte så mycket att skriva om. Hammarby är fortfarande obesegrade under år 2009, skriver Fotbollskanalen, men glömmer att tillfoga att Hammarby bara spelat två matcher så här långt och att den andra matchen var mot GAIS (i USA).

Gefle är redan på Cypern för sitt träningsläger. Där mötte de ryska andradivisionslaget FC Alania. Gefle vann till slut med 2-1 efter mål av Alxander Gerndt (som ÖSK försökte värva innan denne gick till AIK) och man fick även hjälp av ryssarna genom ett självmål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.