Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Energilagring med förhinder

NA rapporterar att ombyggnaden av Eyrafältet inte riktigt gått enligt plan. Att med hjälp av spetsteknologi lagra överskottsvärme från bandyhallen har visat sig om inte ogenomförbart så i alla fall svårgenomförbart. Spetsen var nämligen inte bara vass utan även oprövad. Dessutom kostade den pengar som man inte har. Det hade man väl iofs. inte tidigare heller då planerna först presenterades, men det är bra att man drar åt i handbromsen i tid.

NA: Nya bandyhallen inte så energismart trots allt

Garaget, där energin var tänkt att lagras, lär enligt ett overifierat rykte – som alltså inte alls behöver stämma – dessutom bli mindre än beräknat. I gropen där Östra Läktaren så småningom skall ta spjärn påstås man ha påträffat berg. Garaget blir därför betydligt mindre än planerat. Kanske bra då, att man kan ta över några platser från den energilagring som inte blir av.

Tillägg: Läktarfotografen Erki har varit i händelsernas centrum igen och förevigat dagens status på byggprojektet.

Östra Läktaren – Eyravallen 2/2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.