Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Emra – på jakt efter speltid

FotbollDirekt snappade upp och NA följde upp med det senaste i den sorglustiga historien om Emra Tahiri, en gång lovande ÖSK-talang, men numera en välberest internationell bänknötare under namnet Emra Tahirovic. Cirkeln är på väg att slutas för Emra som de senaste dagarna provtränat med det danska laget FC Nordsjälland, ett lag med placering i mitten av SAS-ligan med dragning åt bottenhållet.

Emra påstår sig ha noterat intresse från flera andra klubbar, vilket skulle kunna öppna för försäljning/utlåning från hans nuvarande klubb Zurich, som inte alls är intresserade. 57 minuters speltid och konflikt med tränaren har blivit resultatet för Emras del den här säsongen. Valet av Nordsjälland motiverar Emra med att han (numera) vill vara nära Sverige. Spel i U21-EM hägrar som ett sätt att få fart på spelarkarriären igen.

Nästa kapitel verkar således vara på väg att skrivas i den sorglustiga historien om hur man förstör en lovande spelarkarriär genom att gapa över en alltför stor tugga av fotbollskakan. Hade Emra nöjt sig med att stanna i ÖSK eller i HBK hade han med allra största sannolikhet nu varit en etablerad anfallare av internationell klass. I stället verkar hans karriär mest ha bestått av bänknötande kombinerat med mer eller mindre uttalade konflikter.

Ekstrabladet: Nordsjælland tester Zürich-angriber

FotbollDirekt: …och Emra Tahirovic till Danmark

NA: Emra följer Larsens råd – drar till Danmark

442dk: Svensk testspiller håber på kontrakt med FCN (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.