Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotbollförbundet – ett steg efter

Svenska Fotbollförbundet har på sin hemsida en sammanställning över nya svenska fotbollsarenor. Det har ju varit ett rätt hett ämne under senare år eftersom man i många läger verkar tro att en ny arena är den bästa vägen till förbättrad fotbollsekonomi. Nu behöver det ju inte nödvändigtvis vara så. På bloggen den osynliga handen argumenteras till exempel för att de hetaste arenaprojekten i själva verket verkar vara förlustaffärer – om det inte varit så att en välvilligt inställd hemkommun hållit en stödjande och beskyddande hand över resp. projekt. Men nog om detta.

Arenafrågan är hur som helst het fotbollspolitiskt sett och förbundets tjänstemän i Solna har lagt upp en sammanställning över mer eller mindre realistiska arenaprojekt som pågår eller planeras. Byggnationerna på Behrn Arena, ÖSK och KIF Örebros hemmaplan,  som ju trots allt pågått några år, verkade man dock väldigt länge inte ha en aning om att de existerade. Och när man nu sent omsides uppmärksammat att någon slags byggnation pågår i Örebro verkar man ha hamnat på alldeles fel tåg.

Finn tre fel:

  • Felaktiga uppgifter om läktarens kapacitet
  • Felaktig uppgift om tidpunkt för färdigställandet
  • KIF Örebro som också har Behrn Arena som hemmaplan ”bortglömd”, samt dessutom inte fel men väl en underlåtelse
  • Ingen bild (fast det nu finns bildmaterial)

Inte många rätt där inte. Någon kontakt med Örebro SK eller med stans idrottsvårdande myndigheter kan man knappast ha haft. Men man kanske skall vara glad över att de trots allt stavade rätt till både stadens och arenans namn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.