Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Igboananike till Sirius

ÖSKs föredetting Kennedy Igboananike återvänder till Allsvenskan. Den här gången är det IK Sirius som fått nigerianen att skriva på ett tvåårskontrakt. Enligt NA har spelaren inte spelat någon tävlingsmatch sedan slutet av maj och han ansluter till Sirius i början av februari. Knappast i matchform till att börja med i alla fall.

Ett riktigt kap för Sirius som behöver en målskytt. Var ÖSK med i bilden? Förmodligen var de det. Men antingen bjöd Sirius över på samma sätt som de gjorde när Åhman-Persson var aktuell för en återkomst till Sverige eller så ville ÖSK helt enkelt inte (eller hade inte råd). För egen del sörjer jag inte. Igboananike gjorde förvsso många mål, men jag tyckte även att han utarmade ÖSKs spel. Det blev allt för mycket ”Slå bollen bakom backlinjen och hoppas att Kennedy får kontroll på den”.

Sirius börjar nu – precis som Djurgården – att bli en uppsamlingsplats för före detta ÖSKare. I Uppsalaklubben har vi nu Robert Åhman-Persson, Mohammed Saeid och Kennedy Igboananike. Förra året spelade även John Alvbåge med dem efter en sommarfönsterövergång. Djurgården är dock fortfarande värre med fyra (Ajdarevic, Holmberg, Walker och Ring).

IK Sirius: Kennedy Igboananike klar för Sirius
NA: Förre ÖSK-stjärnan går till allsvenska rivalen

Spelarprofil från fotbolltransfers.com

Jelecak lämnar Sirius

IK Sirius skriver idag på sin webbplats, att Mirza Jelecak får lämna sitt uppdrag som tränare i klubben. Hur och varför är oklart, men det är väl inte så lätt att jobba tillsammans med Henrik Rydström. Dessutom är delat huvudtränarskap som princip en tveksam konstruktion.

IK Sirius: Mirza Jelecak lämnar Sirius Fotboll
NA: Förre ÖSK:aren lämnar den allsvenska klubben

Vad han kommer att göra fortsättningsvis är oklart. Jelecak har varit med så pass länge nu att han kan betraktas som ett etablerat namn i den svenska tränarkåren. Möjligheter lär dyka upp.

Finns det någon plats hos ÖSK för den tidigare mittfältaren? En plats som borde vara ledig är den som huvudansvarig för Akademin. Frågan är dock om ÖSK anser sig ha råd att besätta den positionen, samt även om Mirza tycker att det är en acceptabel nivå (och ersättning) på uppgiften.

Statistik Mirza Jelecak från Fotbolltransfers.com

Försäsong 2020: ÖSK byter motståndare

NA skrev igår, att ÖSK tvingas byta motståndare i försäsongens andra träningsmatch. Fredagen den 24 januari var det meningen att ÖSK, närmast traditionsenligt, skulle möta IK Sirius. Men de tilltänkta motståndarna hoppade av. Oklart varför – de har inga träningsmatcher alls inbokade enligt deras webbplats innan Svenska Cupen drar igång.

ÖSK stod på grund av återbudet utan något lag att spela mot. Det låter i och för sig vid en första anblick inte så dramatiskt. Det är ju mer än en månad kvar tills dess att matchen skall spelas. Fast det är nog knepigare än vad det kan verka vid en första åsyn. Vid det här laget har de flesta svenska elitklubbar redan lagt fast sina försäsongsprogram och kan ha svårt att kila in en träningsmatch mot ett lag som ÖSK.

Daniel Bäckström lyckades dock ragga upp en motståndare, som jag tycker passar ÖSK rätt bra med tanke på var laget befinner sig i säsongsförberedelserna. Istället för Sirius blir det Jönköpings Södra som kommer till Örebro den dagen.

Beträffande planerade motståndare under träningslägret i början av februari verkar inte mer vara klart än att man kommer att spela två matcher under veckan i Marbella. Inte förrän i mitten av januari, skriver tidningen, att motståndet kommer att spikas.

Bland alternativen finns några vinterlediga ryska och norska lag som ligger på läger samtidigt som ÖSK. Dessutom finns Sparta Prag och troligen Jacob Rinnes Aalborg på plats i Marbella under perioden, skriver tidningen vidare.

Det verkar alltså som om planeringen av träningsmatcherna ligger i händerna på arrangören precis som varit fallet under de senaste åren. Motståndare kan i princip bli vilket lag som helst och det är inte alls säkert att det blir något som passar ÖSK i förberedelserna inför Svenska Cupen.

ÖSK börjar ju cupspelet med matcher mot Oskarshamn och Brage för att sedan avsluta på bortaplan mot Elfsborg. Laget har ju ofta svårt att föra matcher mot ”lite sämre” lag och jag tycker att det bästa vore om man på träningslägret kunde få träna på detta i stället för att försvarsspela sig igenom 90 minuter mot ett lag som är avsevärt bättre. Givetvis kan det vara kul för spelarna att få möta ett riktigt bra lag, men träningsmässigt är det säkert bättre att möta ett något sämre lag eftersom det ger en bättre möjlighet att utveckla det egna spelet.

NA: ÖSK tvingades till sen ändring när konkurrenten ställde in.

Försäsongsprogrammet.

Veckodag Datum Tid Hemmalag   Bortalag Matchtyp
Lördag 2020-01-18 Örebro SK FC Linköping City Träningsm.
Fredag 2020-01-24 Örebro SK Jsödra Träningsm.
Fredag 2020-01-31 avresa Träningsläger i Marbella  
Fredag 2020-02-07 hemresa Träningsläger i Marbella  
Lördag 2020-02-15 Örebro SK Degerfors IF Träningsm.
Lördag 2020-02-22 14:30 Oskarshamn Örebro SK Sv. Cupen
Lördag 2020-02-29 16:30 Örebro SK IK Brage Sv. Cupen
Söndag 2020-03-08 16:30 IF Elfsborg Örebro SK Sv. Cupen
Lördag 2020-03-28 Örebro SK IFK Mariehamn Träningsm.
Söndag 2020-04-05 Allsvenskan inleds Allsvenskan

Lokal Fotboll: Gefvert från Karlslund till Sirius

Simon Gefvert, som ÖSK hade på provspel några dagar i januari 2016, dök upp hos Karlslund inför den här säsongen. Bra för ÖSK om de ville hålla koll på hans utveckling, tänkte nog en del (i alla fall jag gjorde det). Nu behöver de inte längre ha koll på Gefvert. I alla fall inte av den anledningen. Idag blev det nämligen klart att han skrivit ett tvåårskontrakt med IK Sirius.

Enligt fotbolltransfers.com hade Gefert kontrakt med Karlslund fram till slutet av år 2021. Så det bör ha blivit en viss påfyllning i klubbkassan hos Karlslund. Fast det fanns säkert någon kontraktsklausul som reglerade vad som skull hände om det kom ett allsvenskt bud – att komma till allsvenskan var ju hans uttalade målsättning.

IK Sirius: Simon Gefvert klar för Blåsvart
Karlslunds IF (181222): Karlslund värvar Simon Gefvert!
Eyravallen (160116): Gefvert tränar med ÖSK

Spelarprofil från fotbolltransfers.com

Omgång 21: IK Sirius – Örebro SK 3-4 (0-3)

ÖSK-TIFO på Studenterna. (Fotot från ÖSKs Twitterflöde)


Plats: Studenternas IP
Tid: Lördagen den 24 augusti kl. 16:00
Domare: Fredrik Klitte
På TV: C More Fotboll
Web-TV: C More Stream
Hockeykrock: Nej, inte än
Twitter: @oskfotboll, @siriusfotboll
Publik: 3.480 (3.534)2012 2014 2015 2016 2017 2018 2019
Örebro SK – IK Sirius 2-1 0-0 0-2
IK Sirius – Örebro SK 3-4 2-4

Matchfakta.
15. 0-1 Carlos Strandberg (Martin Broberg)
32. 0-2 Carlos Strandberg (Nordin Gerzic)
39. Varning Michael Almebäck (1)
43. 0-3 Martin Broberg Nickmål (hörna Nordin Gerzic)
55. 0-4 Carlos Strandberg
58. 1-4 Tim Björkström
60. Spelarbyte: Ian Sirelius (ut), Axel Björnström (in)
61. Spelarbyte: John Junior Igbarumah (ut), Adam Ståhl (in)
63. Varning Kebba Ceesay
65. Spelarbyte: Carlos Strandberg (ut), Agon Mehmeti (in)
76. Spelarbyte: Sam Lundholm (ut), Christer Gustafsson (in)
79. 2-4 Philip Haglund Nickmål (Axel Björnström)
84. Spelarbyte: Simon Amin (ut), Yaser Kasim (in)
88. 3-4 Christer Gustafsson (Philip Haglund)
90+3. Spelarbyte: Nordin Gerzic (ut), Johan Bertilsson (in)
90+6. Puh!


Laguppställningar och Spelarbetyg (SofaScore).

Ersättare: Mathias Karlsson (mv), Agon Mehmeti (65′ 6,4), Yaser Kasim (84 6’3), Johan Bertilsson (93′), Viktor Prodell, Helmer Andersson, Daniel Björkman och .
Spelare som saknades: Fabio De Sousa Silva (rehab efter knäskada), Johan Mårtensson (rehab efter höftoperation), Dennis Collander (symfysproblem), Arvid Brorsson (skenbensfraktur), Rodin Deprem (ur 20-mannatruppen på matchdagen), Albin Granlund (ur 20-mannatruppen på matchdagen) samt Hussein Ali, Adam Bark och Niclas Bergmark (som ej var uttagna).
I farozonen: Kvartetten Nordin Gerzic, Jake Larsson, Filip Rogic och Agon Mehmeti hade två varningar, men klarade sig ovarnade genom matchen.


Spelare som saknas hos Sirius: Daniel Jarl, Jesper Arvidsson, Robert Åhman Persson och Stefano Vecchia.


Matchstatistik från Sofascore.com.

IK Sirius – Örebro SK Liveresultat och stream

Spelarranking enligt Twelve.football.
Carlos Strandberg 3.525, Martin Broberg 1.942, Martin Lorentzson 1.668, Nordin Gerzic 1.528, Michael Almebäck 1.190, Daniel Björnquist 1.005, Simon Amin 861, Kevin Wright 755, Filip Rogic 730, Oscar Jansson 390, Jake Larsson 337, Agon Mehmeti 118, Johan Bertilsson 84, Yaser Kasim 78.
Totalt ÖSK: 14.211
Totalt Sirius: 14.852


Speltips.
Så här resonerade några mer eller mindre skickliga spelexperter inför matchen. Tipsen ger en viss uppfattning om hur utomstående ser på ÖSK för närvarande, vilket givetvis är intressant. Dessutom hittar man ett och annat intressant påpekande i analyserna. Till exempel att Sirius har släppt in mål i nio raka allsvenska matcher.

190824. Sparka & spring (BermudaBenny): Speltips | Sirius mot Örebro SK Tips: Över 2,5 mål i matchen.
190824. Tipsmedoss.com: Stryktipset 24/8: Stryktipsförslag, tips och analys till alla 13 matcher! Tips: X2
190824. Spelrek.se: Örebro gör ”alltid” mål borta Tips: Båda lagen gör mål
190823. Speltips.se: Måstematch för hemmalaget! Tips: Båda lagen gör mål.
190823. Rekat och klart: IK Sirius – Örebro SK Tips: Över 2,5 mål i matchen.
190823. Spelbloggare.se : IK Sirius-Örebro SK Tips: Kryss (eventuellt garderat med en etta).
190823. Sportal: IK Sirius – Örebro SK 24/8 Tips: ÖSKvinst – Pengarna tillbaka vid oavgjort.


190825. NA: Axel Kjäll om Carlos kapacitet, svåra besluten och stora känslorna efter rysarsegern
190825. NA: Spelarbetyg
190824. IK Sirius: Upphämtningen gav inga poäng mot Örebro
190824. ÖSK: Intervju med Axel Kjäll (video)
190824. ÖSK: Intervju med Martin Broberg (video)
190824. ÖSK: Intervju med Carlos Strandberg (video)
190824. ÖSK: Presskonferensen
190824. Fotbollskanalen: Höjdpunkter
190824. SR Radiosporten: Intervjuer med Carlos Strandberg och Philip Haglund
190824. Fredrik Carlsson (NA): Carlos Strandbergs i sista showen i ÖSK – ”Hör inte hemma i en bottenklubb i Saudiarabien”
190824. NA: Nordin Gerzic om matchen
190824. NA: Nytt hattrick av Strandberg – i det som kan ha varit sista matchen för ÖSK
190824. NA: Carlos Strandbergs nya hattricksuccé i ÖSK-segern – men stor dramatik efter tre Sirius-reduceringar
190824. ÖSK: Publikfest och målrik match när ÖSK vann borta mot Sirius


190824. ÖSK: Motståndarkollen: IK Sirius
190824. Svenska Fans (Sirius): Inför Sirius – Örebro: Nu är det dags
190824. Svartvitt: Inför IK Sirius – Örebro SK: Invasionen
190823.ÖSK: Pulsen inför IK Sirius–ÖSK
190823. IK Sirius: Inför: IK Sirius – Örebro SK
190823. NA: Viktiga försvararen osäker inför Sirius-matchen
190822. IK Sirius: Publikinformation: Sirius – Örebro
190822. NA: Kubanerna startar tjejbuss till bortamatchen mot Sirius

Omgång 11: Örebro SK – IK Sirius 0-2 (0-1)


Plats: Behrn Arena
Tid: Måndagen den 27:e maj kl 19:00
Domare: Glenn Nyberg
På TV: C More Fotboll
Web-TV: C More Stream
Hockeykrock: B-lags VM tog just slut.
Twitter: @oskfotboll @siriusfotboll
Publik: 4.276 (5.084)Tidigare Möten.

2012 2014 2015 2016 2017 2018
Örebro SK – IK Sirius 2-1 0-0
IK Sirius – Örebro SK 3-4 2-4

Matchfakta.
37. 0-1 Adam Ståhl
41. Varning Karl Larson
63. Spelarbyte Christer Gustafsson (ut), Elias Andersson (in)
65. Varning Nordin Gerzic
68. 0-2 Mohammed Khalid Saeid (Philip Haglund)
73. Spelarbyte Sam Lundholm (ut), Ian Sirelius (in)
73. Spelarbyte Kevin Adrian Wright (ut), Michael Junior Omoh (in)
83. Spelarbyte Adam Ståhl (ut), Axel Björnström (in)
87. Spelarbyte Viktor Prodell (ut), Rodin Deprem (in)
90. Spelarbyte Johan Bertilsson (ut), Simon Amin (in)

Sofascore: Laguppställningar och spelarbetyg.

Spelarbetyg för inbytta spelare: Michael Omoh (6,8) och Rodin Deprem (6,5)

Ersättare: Mathias Karlsson (mv), Michael Omoh (73, )Rodin Deprem (87), Simon Amin (90), Michael Almebäck, Helmer Andersson och Adam Bark.
Spelare som saknades: Fabio De Sousa Silva (rehab efter korsbandsoperation), Daniel Björnquist (fraktur skenben), Johan Mårtensson (rehab, ljumske), Martin Broberg (rehab, häl), Agon Mehmeti (rehab, vad), Dennis Collander (rehab, ljumske) och Daniel Björkman (befarad hjärnskakning). Nadir Ayéva och Niclas Bergmark var uttagna som 19:e och 20:spelare.
I farozonen: Arvid Brorsson och Daniel Björkman (ej i truppen) hade båda två varningar. En varning hade kvintetten Kevin Wright, Michael Omoh, Nordin Gerzic, Filip Rogic och Jake Larsson. Nordin varnades i matchen och står nu även han på 2.

Ersättare hos Sirius: Lukas Jonsson (mv), Elias Andersson (63), Ian Sirelius (73), Axel Bjornström (83), Sherko Faiqi, Braholm Isak och David Mahjob Wallentinsson
Spelare som saknades i Sirius: Jonas Lindberg, Abdul Razak, John Junior, Daniel Jarl, Robert Åhman Persson och Stefano Vecchia.


Matchstatistik (SofaScore).

Örebro SK – IK Sirius Liveresultat och stream

Spelarranking enligt Twelve.football.
Arvid Brorsson 1.616, Nordin Gerzic 1.578, Filip Rogic 1.289, Martin Lorentzson 1,217, Albin Granlund 1.026, Jake Larsson 931, Johan Berilsson 819, Kevin Wright 453, Viktor Prodell 448, Michael Omoh 331, Oscar Jansson 218, Carlos Strandberg 130, Simon Amin 53 och Rodin Deprem 20.
Totalt ÖSK: 10.129
Totalt IK Sirius: 13.159


190528. NA (Betalvägg): Oscar Jansson om kaoset vid Sirius ledningsmål: ”Får bortgå från allt man tränat på i 25 år”
190528. Fredrik Carlsson (NA (Betalvägg): ÖSK är allsvenskans sämsta hemmalag
190528. NA (Betalvägg): Spelarbetyg Fyror på Granlund och Wright. Sju spelare underkända.
190528. Fotbollskanalen: Höjdpunkter
190527. Karl-Johan Sandberg (Örebro-Guiden): Match- och publikbilder
190527. Örebro Tribune: Nytt bottennapp när ÖSK förlorade mot Sirius Med martin Avdedals match- och publikfoton.
190527. NA (Betalvägg): Först sänkte Saeid ÖSK – sedan hyllade han Axel Kjäll
190527. NA (Betalvägg): ÖSK saknade den offensiva spetsen när man föll mot Sirius
190527. NA (Betalvägg): Förre ÖSK:aren sänkte sitt gamla lag på Behrn arena – förlust mot Sirius med 2–0
190527. ÖSK: Arvid Brorsson efter matchen (video)
190527. ÖSK: Presskonferensen
190527. ÖSK: Mållöst ÖSK föll mot Sirius


190527 IK Sirius: Inför: Örebro SK – IK Sirius
190527. NA (Betalvägg): Här är store anfallaren som kan knäcka ÖSK (hint: Haglund).
190527. NA (Betalvägg): Han är ÖSK:s stora poängkung – visar dolda statistiken
190527. NA (Betalvägg): ÖSK-managern hyllar supportrarna inför viktiga hemmamatchen
190527. Svartvitt: Inför Örebro SK – IK Sirius: Ritualen och förbannelsen
190526. Fotbollskanalen: ÖSK-talangens facit – fyra mål på sju matcher
190526. ÖSK: Pulsen inför ÖSK – IK Sirius
190526. NA (Betalvägg): Bergmark och Ayéva i ÖSK-truppen mot Sirius – Axel Kjäll om tonårsdebutanterna
190521. ÖSK: Fira mors dag med oss på måndag
190520. IK Sirius: Stötta Blåsvart i Örebro

Försäsong 2019: Örebro SK – IK Sirius 3-2 (2-1)

Plats: Behrn Arena
Tid: Fredagen den 25:e januari kl 15:30
Domare: Granit Maqedonci, Göteborg
På TV: Sportkanalen (C More)
Web-TV: C More Stream
Twitter: @oskfotboll @siriusfotboll
Hockeykrock?: Nej
Publik: 232


Matchfakta:
07. 1-0 Johan Bertilsson (Albin Granlund)
27. 1-1 Elias Andersson (Sherko Faiqi)
31. 2-1 Filip Rogic (Albin Granlund)
ht. Spelarbyte Rodin Deprem ut, Isaac Boye in
ht. Spelarbyte Albin Granlund ut, Michael Omoh in
47. 3-1 Johan Bertilsson (Isaac Boye)
61. Spelarbyte Martin Lorentzson ut, Fabio de Sousa Silva in
68. Spelarbyte ut Nordin Gerzic, in Dennis Collander
68. Spelarbyte ut Johan Mårtensson, in Anton Ingves
68. Spelarbyte ut Johan Bertilsson, in Jake Larsson
68. Spelarbyte ut Filip Rogic, in Adam Bark
80. Spelarbyte ut Fabio de Sousa Silva, in Daniel Björkman
81. Spelarbyte ut Arvid Brorsson, in Niclas Bergmark
87. Spelarbyte ut, Daniel Björnqvist, in Nadir Ayeva
90. 3-2 Henry Offia (Adam Ståhl)

ÖSKs startuppställning: Oscar Jansson – Martin Lorentzon, Michael Almebäck, Arvid Brorsson – Daniel Björnquist, Nordin Gerzic, Johan Mårtensson, Albin Granlund – Filip Rogic, Johan Bertilsson – Rodin Deprem.
ÖSKs slutuppställning Oscar Jansson – Niclas Bergmark, Michael Almebäck, Daniel Björkman – Nadir Ayeva, Dennis Collander, Anton Ingves, Michael Omoh – Jake Larsson, Adam Bark – Isaac Boye.
Avbytare: Adam Bark, Daniel Björkman, Fabio De Sousa Silva, Isaac Boye, Michael Omoh, Dennis Collander, Anton Ingves, Nadir Ayéva, Simon Gustafsson (mv), Jake Larsson (provspelare) och Niclas Bergmark.

Saknades hos ÖSK: Martin Broberg (baksida lår, status oklar), Simon Amin (rehabtränar), Helmer Andersson (har varit sjuk) och av okänd anledning Mathias Karlsson.


Laguppställning IK Sirius: Sirius startelva (3-4-3) Gustav Nyberg – Karl Larson, Daniel Jarl, Tim Björkström – Sherko Faiqi, Abdul Razak, Niklas Busch Thor, Ian Sirelius – Elias Andersson, Philip Haglund, John Junior (provspelare)

Avbytare: Lukas Jonsson, Axel Björnström, Mohammed Saeid, Charbel Georges, Adam Ståhl, Jonas Lindberg, Sylvin Kayembe, Henry Offia, Karvan Ahmadi samt juniorerna Isak Bråholm, Daniel Baban och Joel Bernhardsson.

Spelare som saknas: Stefano Vecchia, Sam Lundholm och Robert Åhman Persson rehabiliterar sina skador. Christer Gustafsson och Jesper Arvidsson har mindre skavanker. Kebba Ceesay är sjuk.


190126. IK Sirius: Henrik Rydström om matchen (video)
190126. IK Sirius: Knapp förlust i årets första träningsmatch
190126. NA (Betalvägg): Axel Kjäll och Mirza Jelecak efter matchen (video)
190126. ÖSK: Axel Kjäll efter matchen mot Sirius (video)
190125. Fotbollskanalen: Höjdpunkter
190125. Uppsala Nya Tidning: Andersson målskytt i återkomsten
190125. NA (Betalvägg): Två tunga smällar när ÖSK vann – Fabios knäskada och Brobergs dom
190125. ÖSK: Seger med 3-2 hemma mot Sirius


190124. Svartvitt: Inför Örebro SK – IK Sirius: Lite mindre rörigt, slarvigt och hafsigt
190124. ÖSK: Pulsen inför träningsmatchen mot Sirius


190124. IK Sirius: Inför ÖSK: ”Därför vi tränar varje dag”
190124. NA (Betalvägg): Axel Kjäll inför matchen (video)
190121. ÖSK: På fredag tar vi emot IK Sirius

IK Sirius: Jelecak tar över

IK Sirius meddelar idag, att det blir ÖSKs föredetting Mirza Jelecak tillsammans med Kalmar FF-profilen Henrik Rydström som kommer att ta över tränarskapet efter den till Djurgården flyktade tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

IK Sirius: Mirza Jelecak och Henrik Rydström nya tränare

Det är faktiskt förvånansvärt gott om före detta ÖSKare som fortsatt som tränare. Och av någon underlig anledning har flera av dem spelat ytterback. Sedan tidigare har vi ju ÖSKs Axel Kjäll, Joel Riddez tränar Djurgården i damallsvenskan och Samuel Wowoah gör det bra med Karlslunds IF. Fredrik Samuelsson har hunnit med en vända som huvudansvarig tränare hos Assyriska FF, men fick som alla andra tränare hos dem sparken rätt omgående. Numera är han huvudtränare för Hammarby-akademins U17-lag och han har även förekommit i pojklagssammanhang som assisterande. Lite längre ner i seriesystemet återfinns Gustaf Lundholm (Växjö Norra IF) och Niklas Klingberg (Alingsås IF).

Omgång 23: Örebro SK – IK Sirius 0-0

Plats: Behrn Arena
Tid: Tisdagen den 25:e september kl 19:00
Domare: Kaspar Sjöberg
På TV: C More Fotboll
Web-TV: C More Stream
Twitter: @oskfotboll @siriusfotboll
Hockeykrock: Nej, tisdagen är totalt befriad från elitseriehockey.
Publik: 3.553 (5.622)Tidigare möten.

2012 2014 2015 2016 2017 2018
Örebro SK – IK Sirius 2-1
IK Sirius – Örebro SK 3-4 2-4

Matchfakta:
21. Varning Mohammed Khalid Saeid
ht. Spelarbyte Mohammed Saeid (ut), Robert Åhman Persson (in)
60. Spelarbyte Michael Junior Omoh (ut), Victor Sköld (in)
64. Varning Filip Rogic (3)
74. Spelarbyte Jonas Lindberg (ut), Moses Ogbu (in)
83. Spelarbyte Christer Gustafsson (ut), Stefano Holmquist Vecchia (in)

ÖSKs laguppställning): Oscar Jansson – Martin Lorentzson (k), Michael Almebäck, Viktor Tranberg – Daniel Björnquist, Johan Mårtensson, Filip Rogic, Sebastian Ring – Michael Omoh (60), Kennedy Igboananike, Nahir Besara
Ersättare: Mathias Karlsson (mv), Victor Sköld (60), Fabio De Sousa Silva, Johan Bertilsson, Isaac Boye, Simon Amin, Albin Granlund
Förändringar i truppen: Isaac Boye och Rodin Deprem ut.
Spelare som saknas: Nordin Gerzic (rehab), Arvid Brorsson (rehab), Rodin Deprem och Alfred Ajdarevic (ej uttagna)

ÖSK-spelare i farozonen: Johan Mårtensson, Michael Almebäck och Nordin Gerzic har fem varningar. Michael Omoh, Filip Rogic (varnades), Isaac Boye och Daniel Björnqvist har två.


IK Sirius startelva (4-2-3-1): Lukas Jonsson – Karl Larson, Johan Eiswohld, Oscar Pehrsson, Tim Björkström – Mohammed Saied, Christer Gustafsson – Sam Lundholm, Jonas Lindberg, Ian Sirelius – Philip Haglund
Ersättare: Karim Fegrouch (mv), Daniel Jarl, Abdul Razak, Charbel Georges, Robert Åhman Persson, Stefano Vecchia och Moses Ogbu.
Spelare som saknades: Jesper Arvidsson (stukad fot) samt långtidsskadade Elias Andersson och Karvan Ahmadi.


Matchstatistik Från SofaScore.

AttackMomentum.


180926. Lite olika uppfattning om matchen. I Örebro mer eller mindre totalsågar man insatsen, medan man hos Sirius verkar ha varit rätt nöjd.


180926. NA (Betalvägg): Första matchen på ”hemmaplan” på fyra år – då blev Saeid utskälld av ÖSK-klacken
180926. NA (Betalvägg): Axel Kjäll kritisk till ÖSK:s svaga första halvlek
180926. IK Sirius: En poäng efter mållöst i Örebro
180926. Radiosporten: En besviken Axel Kjäll efter matchen.
180926. Länsposten: ÖSK nollade igen
180926. TT (helagotland.se): Avslaget och mållöst i Örebro
180926. Fredrik Carlsson (NA, Betalvägg): ”Usch, vill helst glömma men jag är rädd att ÖSK-supportrarna kommer att minnas den här kvällen”
180926. NA (Betalvägg): Spelarbetygen: Åtta underkända i trist mållös kamp
180925. Fotbollskanalen: Höjdpunkter
180925. Martin Avedal (M.A.V.Foto): Matchbilder (Som vanligt högklassiga foton från Avedal).
180925. Uppsala Nya Tidning: Sirius sågar domarinsatsen
180925. Svartvitt: Spelarbetyg
180925. Svartvitt: Oscar Jansson: första halvlek är skit
180925. Svartvitt: ÖSK – Sirius: delat pott på Behrn Arena
180925. NA (Betalvägg): Rogic sågade insatsen när ÖSK nollades av Sirius
180925. NA (Betalvägg): Mållöst och chansfattigt när ÖSK kryssade mot Sirius – Oscar Janssons praktparad räddade poäng
180925. ÖSK: Mållöst mellan ÖSK och Sirius


180925. Svartvitt: Inför ÖSK – Sirius: Ett steg närmare säkrat kontrakt?
180925. NA (Betalvägg): Åhman Persson inför matchen.
180924. IK Sirius: Inför: Örebro SK – IK Sirius
180924. ÖSK: Pulsen inför ÖSK–IK Sirius
180924. NA (Betalvägg): Johan Bertilsson med i truppen – trots förkylning: här är läget i ÖSK-truppen
180924. Uppsala Nya Tidning: Vecchia: ”Annorlunda och lite tråkigt”
180924. Uppsala Nya Tidning: Bergstrand vill se utdelning mot Örebro
180924. NA (Betalvägg): Fredric Karlsson direktrapporterade från Behrn Arena och intervjuade Sebastian Ring, Filip Rogic och Axel Kjäll.

Saeid skrev på för Sirius

ÖSKs föredetting Mohammed Saeid har gjort klart med IK Sirius. Klubben skriver på sin webbplats, att kontraktet sträcker sig fram till utgången av år 2021. I sin nya klubb kommer han som bekant att kunna återknyta bekantskapen med Robert Åhman Persson.

IK Sirius har under säsongen så här långt kämpat i botten av den allsvenska tabellen. Med deras två sommarförstärkningar på mittfältet bör deras möjligheter att hålla sig kvar ha förbättrats ordentligt.

IK Sirius: Mohammed Saeid klar för Sirius

Jag hade gärna sett en återkomst för Saeid till ÖSK, men har också förståelse att det inte riktigt finns plats för honom där. En spelare som är så pass bra som Saeid skall givetvis vara en startspelare, men det här året verkar det inte finnas någon som rubbar startduon Gerzic – Mårtensson (utom de själva då). Dessutom pockar Filip Rogic på att få spela centralt på mittfältet.

Statistiken från Fotbolltransfers.com