Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Fem som väntar på besked

Avvecklingen av spelare med utgående kontrakt pågår för fullt. Än så länge har ingen av de spelare som inte längre har något kontrakt fått se sitt kontrakt förlängt. Antingen för att ÖSK inte ville eller för att de aktuella spelarna (Mårtensson och Yasin) väljer att gå vidare. Med frågetecken får jag tillägga.

Kvar återstår nu Niclas Bergmark som klubben vill behålla, Martin Broberg som man inte vet vad man skall göra med, samt trion Helmer Andersson, Anton Ingves och Gustav Leijon.

Axel Kjäll lade igår ut texten beträffande dessa fem spelare i NA.

Niclas Bergmark.
ÖSK vill behålla Bergmark och förhandlar av allt att döma med honom och hans agent. Man verkar dock inte ha kommit så långt än. Delvis beroende på att båda parter väl avvaktar att tränarfrågan skall lösas först.

Statistik från Fotbolltransfers.com.


Martin Broberg.
NA skriver att han nyligen opererats, vilket var en nyhet för mig. ÖSK och möjligen Broberg själv avvaktar resultatet av operationen innan man bestämmer sig för hur man skall gå vidare. En möjlighet skulle kunna vara något slags rehabiliteringskontrakt av den typ som Ahmed Yasin hade.

Statistik från Fotbolltransfers.com


Helmer Andersson och Anton Ingves.
Det verkar inte som om ÖSK för närvarande har för avsikt att förlänga deras kontrakt. Men de har i alla fall fått ett erbjudande att träna med klubben under januari (om de vill). För ÖSK ger detta (om man vill vara cynisk) en möjlighet att ha en lite större trupp i träning innan ”alla” kommande nyförvärv är på plats. För spelarna finns möjligheten att en god insats skulle kunna motivera en förlängning. Detta gäller väl i första hand för Helmer Andersson, som ju varit Karlslundare hela den gångna säsongen.

Statistik från Fotbolltransfers.com


Gustav Leijon.
ÖSKs unga målvakt befinner sig väl i ungefär samma situation som Andersson och Ingves. Med tillägget att en del kan bero på hur ÖSK väljer att gå vidare med målvaktsfrågan (enligt Kjäll).

Statistik från Fotbolltransfers.com


NA: Beskedet om framtiden för fem ÖSK:are med utgående kontrakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.